TO JE ZAJEDNIČKA ODLUKA: Novak objasnio zašto Srđana nije bilo na tribinama

Autor:

Sport

27.01.2023

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brutalno iskren bio je srpski teniser na konferenciji za medije posle nove ubedljive pobede.

TO JE ZAJEDNIČKA ODLUKA: Novak objasnio zašto Srđana nije bilo na tribinama

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Australijan opena, pošto je sa 3:0 u setovima savladao Amerikanca Tomija Pola i plasirao se u svoje deseto finale u Melburnu.

Iako se mučio na početku, Đoković je rutinski stigao do pobede i zakazao sebi finale protiv Stefanosa Cicipasa u nedelju, koje će početi u 9 časova i 30 minuta.

Na konferenciji za medije podelio je svoje utiske o meču.

- Zadovoljan sam što ću biti u još jednom finalu. Ovome sam se nadao i želeo sam to kada sam došao u Australiju, da osvojim još jedan trofej. Nikada nisam izgubio finale na Australijan openu. Cicipas je u dobroj formi, verujem da će biti motivisan da uzme prvu Grend slem titulu. Igrali smo nekoliko puta, na raznim podlogama, između ostalog i na Rolan Garosu u finalu. U ovoj fazi moje karijere igram za nešto. Nadam se najboljem - rekao je Đoković.

Osvrnuo se i na slučaj njegovog oca Srđana Đokovića, koji je za kratko vreme obišao planetu.

- Video sam kao i svi ostali šta se desilo. Bilo je netačna interpretacija, pa je eskaliralo. Imali smo dosta razgovora sa organizatorima, medijima. Nisam bio srećan što to vidim. Moja porodica i ja smo prošli kroz ratove devedesetih, znamo koliko ratovi razaraju. Moj otac je išao posle svakog meča i pozdravljao navjače, fotografisao, sve kako bi ih ispoštovao. Čuo sam šta je rekao. Živeli, a mediji su to loše preneli. Žao mi je što je sve eskaliralo, ali nije imao nameru da podrži rat ili sličnu inicijativu. Nije mi prijatno da prolazim kroz to - objasnio je srpski teniser.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković će u nedelju juriti desetu titulu u Melburnu

Njegovog oca nije bilo na tribinama u polufinalu.

- Nije bilo prijatno da bude u loži, to je zajednička odluka. Videćemo kako će se stvari razvijati i da li će biti u finalu. Sigurno je da bi želeo da bude na tribinama, ali videćemo.

Novak se nada da u finalu neće biti provokatora.

- Nadam se da će ljudi koji dođu na finale doći da gledaju finale. Da igrači i navijači budu fokusirani na tenis, prelep sport. Jedan od najposebnijih mečeva u sezoni. Uzbuđen sam što sam u finalu protiv Cicipasa. Grčka i srpska zajednica su velike, kroz istorije dve zemlje su imale sjajne odnose, neće biti konflikta. Naprotiv, mislim da će podržavati - kaže Novak.

Dodao je i šta ga motiviše pred ove mečeve.


- Igram profesionalan tenis iz nekoliko razloga. Privatni razlozi da uvek na terenu naučim nešto novo, da se borim sa svojim demonima, za mene je to velika životna škola. Imam ciljeve i ambicije da osvajam Grend slemove, za mene su to stubovi tenisa. Želim da ispišem istoriju sporta, takmičar sam. Dok god mogu, to ću raditi. Ne znam kada ću završiti karijeru. Motivisan sam, imam podrku bližnjih. Ono što me ne čini srećnim jeste odvojenost od žene i dece - rekao je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading