ĐOKOVIĆEVA STRAHOVLADA: Novakova TRIPLETA u Melburnu!

Autor:

Sport

26.01.2023

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković nastavio dominaciju na australijskom tlu.

ĐOKOVIĆEVA STRAHOVLADA: Novakova TRIPLETA u Melburnu!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Devetostruki šampion Melburna Novak Đoković deklasirao je Rusa Andreja Rubljova za plasman u polufinale Australijan opena, čime je ostvario bar tri velika dostignuća.

Nole će igrati svoje 44. grend slem polufinale, a interesantno je istaći da je sada bar po deset puta stizao do "završnih četiri" na najvećim turnirima.

Novak je takođe postao tek sedmi teniser stariji od 35 godina koji se domogao završnice popularnog "ozi opena".

Đoković je izjednačio i rekord legendarnog Andrea Agasija po broju uzastopnih pobeda na Otvorenom prvenstvu Australije, a ukoliko nadigra Amerikanca Tomija Pola osamiće se na vrhu sa 27 trijumfa u nizu.

Uspesi Srbina nisu naišli na oduševljenje na Zapadu, njegovim "gafovima" u Melburnu bavio se i "Dejli mejl", dok je bivši ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov pozvao Australiju da "uskrati gostoprimstvo" Srđanu Đokoviću, ocu najboljeg igrača u istoriji.

Duel Đoković - Pol zakazan je za petak od devet časova i 30 minuta, a prethodno će na Rod Lejver areni snage odmeriti Stefanos Cicipas i Karen Hačanov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Milovan

26.01.2023 18:27

Nole naša legenda