DRASTIČNE PROMENE: Vimbldon od ove sezone TOTALNO DRUGAČIJI - nova šansa za Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

25.01.2023

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučili su organizotari da usliše molbe tenisera.

DRASTIČNE PROMENE: Vimbldon od ove sezone TOTALNO DRUGAČIJI - nova šansa za Novaka Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković

Od ove godine, najprestižniji teniski turnir na svetu odlučio je da unese veliku promenu u svoju organizaciju.

Organizatori Vimbldona odlučili su da će se od ove godine mečevi u muškom dublu igrati na dva, a ne kao do sada na tri dobijena seta, baš kao i na svim ostalim grend slemovima u godini.

Vimbldon je bio poslednji grend slem turnir na kom su se mečevi muškog dubla igrali na tri dobijena seta, a takva odluka je vrlo često bila na udaru javnosti, ali i drugih tenisera, koji su izjavili da ih upravo ovo pravilo odvlači od toga da učestvuju u dubl konkurenciji.

Organizatori su saopštili da odluka o skraćivanju mečeva doneta posle brojnih konsultacija, i da je sada turnir u Londonu isti kao i ostali veliki turniri.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Nik Kirjos posle finala Vimbldona

Takođe, ovo će omogućiti laške određivanje rasporeda mečeva, a i ohrabriće više igrača da se prijave za dubl, naveli su organizatori turnira.

Metju Ebden i Maks Parsel osvojili su titulu u muškom dublu na prošlogodišnjem Vimbldonu. Ovaj australijski dubl je u finalu pobedio hrvatske igrače Nikolu Mektića i Matea Pavića sa 7:6, 6:7, 4:6, 6:4, 7:6, a meč je trajao četiri sata i 11 minuta.

Videćemo da li ćemo možda sada videti i Novaka Đokovića na terenu u dubl konkurenciji, a kao potencijalni partner se ističe Nik Kirjos, sa kojim se srpski teniser već dugo dogovara o dubl saradnji.

U korist mu ide i to što će dubl mečevi sada kraće trajati, pa mogu da posluže umesto treninga u danima odmora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading