NOVAK EKSPRES PROTUTNJAO MELBURNOM: Silni Đoković PREGAZIO Australijanca za četvrtfinale AO!

Autor:

Sport

23.01.2023

07:53 >> 11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin vezao 25. pobedu na Otvorenom prvenstvu Australije.

NOVAK EKSPRES PROTUTNJAO MELBURNOM: Silni Đoković PREGAZIO Australijanca za četvrtfinale AO!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković tokom meča sa De Minorom

Srpski teniser Novak Đoković "kao od šale" se plasirao u četvrtfinale Australijan opena!

Nole je lako nadigrao domaćeg tenisera Aleksa De Minora u tri seta, a duel je trajao tek oko dva časa.

Rezultat je bio 6:2, 6:1, 6:2, a lepa vest iz Melburna glasi da naš as nije imao gotovo nikakvih problema sa povredom zadnje lože.

Srbin je dominirao terenom Rod Lejver arene od prvog do poslednjeg poena, a De Minoru je prepustio tek pet gemova.

Đokoviću će u četvrtfinalu rival biti ruski teniser Andrej Rubljov, koji je posle pet setova i super taj-brejka savladao Danca Holgera Runea.

Tok susreta mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Đoković - De Minor 6:2, 6:1, 6:2

Ubedljivi Novak u četvrtfinalu Australijan opena!

6:2 - Noletu su precizni početni udarci doneli nove dve meč lopte, lakši trening za našeg asa u osmini finala AO!

5:2 - De Minor je spasao prvu Novakovu meč loptu, značajno su mu pomogli servisi, ali u sledećem gemu Đoković će servirati za potvrdu plasmana u četvrtfinale!

5:1 - Ples favorita traje. Srbin je imao tri gem lopte, De Minor je smanjio na 40:30, ali nije uspeo da unese neizvesnost u ishod trećeg perioda igre.

4:1 - De Minor se namučio da izbegne popularni "krompir". Opet se igralo na razliku, ali je srpski teniser gem sada okončao neiznuđenom greškom.

4:0 - Opet su navijači pokušali da poremete Novaka, ali nisu uspeli. Srbin je izgubio dva poena, ali ne i svoj servis, ima četiri gema viška u završnom setu.

3:0 - Još jedan brejk je napravio Novak, De Minor se već predao.

Republika

Foto: Tanjug/AP

"Dupli brejk" i u trećem setu - Novak gazi ka četvrtfinalu

2:0 - Nole je osvojio najteži gem na svoj servis, na razliku, ali bez brejk lopte. Srbin je potvrdio brejk dupliravši vođstvo u trećem setu!

1:0 - Treći set, ista priča! Đoković je iskoristio prvu brejk loptu, već je na pragu četvrtfinala!

Dominacija je nastavljena - Nole na korak od četvrtfinala!

 

 

6:1 - Srbin je izborio dve set lopte, materijalizovao je već prvu za kraj drugog intervala igre, a igra se tek nešto više od 70 minuta.

5:1 - De Minor, koga svog prezimena zovu "demon", uspeo je da se "upiše" na semaforu u drugom setu, međutim kasno se "probudio" budući da ima zaostatak od dva brejka.

5:0 - Đokovićeva serija osvojenih gemova produžena je na devet. Sve funkcioniše "pod konac" - De Minor potpuno nemoćan da se suprotstavi razigranom Srbinu!

4:0 - Novak je propustio ukupno četiri prilike za "dupli brejk", ali petu nije! Sačekao je kiks australijskog asa i sada je ishod drugog seta praktično rešen!

3:0 - Nole je nastavio seriju od sedam dobijenih gemova, Aleks nema šansu kada su duže razmene u pitanju, Srbin "hita" ka 2:0...

2:0 - Igra mačke i miša! Nole je ponovo oduzeo servis De Minoru, sjajna paralela na brejk loptu, Australijanac nije znao šta ga je snašlo - nastavlja se totalna dominacija prvog favorita za osvajanje AO!

 

 

1:0 - Nole je, na krilima prednosti, poveo i u drugom setu. Nakon 40:0, odao je priznanje rivalu na sjajnom riternu, potom je izgubio još jedan poen, ali De Minoru nije dopustio brejk šansu.

Đoković je sa 6:2 prvi set rešio u svoju korist!

 

 

6:2 - Za samo 35 minuta - 1:0! Novak je uz dva brejka viška dobio početni set, iskoristio je prvu šansu za vođstvo.

5:2 - Dva idealna gema za devetostrukog šampiona! Najpre je napravio, pa potvrdio brejk sa nulom - De Minor će u sledećem gemu servirati za ostanak u prvom setu!

4:2 - Turbo Novak - oduzeo je servis rivalu bez izgubljenog poena. Srbin je stekao tri brejk lopte, Aleks je pogodio mrežu i "poklekao".

3:2 - Novak se servisima izvukao iz neprijatne situacije na 30:30, ponovo vodi u osmini finala.

2:2 - Prvi uzbudljiv gem, igralo se na razliku. De Minor je odbio nalete Đokovića, ali čim je stigao do manjeg broja servis vinera, videli smo uzbuđenja...

2:1 - Nole je zadržao svoj servis, iako je dopustio rivalu da u dva navrata poentira. Stigli smo do prve pauze bez nrejka na Rod Lejver areni.

1:1 - Savršen start i za 24. reketa planete - sjajni servisi i gem sa nulom!

1:0 - Đoković je od samog starta nametnuo svoj ritam. Osvojio je prva tri poena na meču, potom izgubio jedan na oduševljenje australijske publike, ali je ipak došao do prednosti.

Počeo je meč u Melburnu!

 

 

08:55 - Početak susreta je pomeren za pet minuta, Srbin i Australijanac uskoro na terenu.

08:45 - Novak i Aleks su saznali ime rivala u četvrtfinalu. Andrej Rubljov uspeo je da eliminiše Holgera Runea posle velike borbe u pet setova - čeka nas četvrtfinalni spektakl u Melburnu.

Đoković i De Minor se u dosadašnjem toku karijere nisu sastajali, a obojica su prikazali sjajnu igru na terenima Melburn parka. Tokom prve tri runde zabeležili su maksimalan učinak, a rivalima su prepustili tek po jedan set.

Australijanac je u drugom meču turnira savladao Manarina sa 3:1, dok je Novak istim rezultatom bio bolji od Francuza Enca Kuakoa.

Nole će igrati i protiv australijske publike koja će na Rod Lejver areni zdušno bodriti De Minora, a videćemo kakvo je stanje sa povredom zadnje lože koja ga je prilično mučila tokom prva tri kola.

Boljeg iz duela Đoković - De Minor u četvrtfinalu čeka pobednik susreta Andrej Rubljov - Holger Rune, koji je u toku.

Srbin želi da produži niz od 24 vezane pobede na Otvorenom prvenstvu Australije, a na najmanjem kontinentu baš dugo nije osetio gorčinu poraza.

Tok okršaja iz Melburna možete pratiti uživo na našem sajtu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading