MEDVEDEV SPAKOVAO KOFERE I IDE KUĆI! Američka senzacija NAMUČILA Đokovića, pa ELIMINISALA Rusa sa Australijan opena!

Autor:

Sport

20.01.2023

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudo na Rod Lejver areni!

MEDVEDEV SPAKOVAO KOFERE I IDE KUĆI! Američka senzacija NAMUČILA Đokovića, pa ELIMINISALA Rusa sa Australijan opena!

Foto: Tanjug/AP

Ruski teniser Danil Medvedev

Veliko iznenađenje u Melburnu priredio je talentovani Amerikanac Sebastijan Korda. On je u 3. kolu Australijan opena izbacio favorizovanog Danila Medvedeva savladavši ga bez izgubljenog seta.

Rezultat je glasio 7:6 (7), 6:3, 7:6 (4), meč je trajao oko tri časa i završen je nešto posle ponoći po lokalnom vremenu.

Prvi period igre bio je veoma dramatičan, obilovao je brejkovima i verovatno odredio tok susreta. Moskovljanin je bio prinuđen da zatraži rani medicinski tajm-aut, a Amerikanac je imao dva brejka viška (4:1). Medvedev je to ekspresno vratio poravnavši na 4:4, a onda su obojica igrača još po jednom izgubila svoj servis.

Korda je poveo sa 1:0 jer je taj-brejk rešio u svoju korist sa 9:7, a prethodno nije uspeo da materijalizuje dve set lopte.

 

 

Na krilima prednosti, popularni Sebi je napravio brejk početkom drugog intervala igre, a zatim ga je i potvrdio za 3:0. Medvedev je dao sve od sebe da se vrati, ali nikako nije uspevao da ugrozi servis raspoloženog 22-godišnjaka sa Floride. Korda je materijalizovao prvu šansu da osvoji set, pa je sa 6:3 duplirao vođstvo.

 

 

Već tada je bilo jasno da je bivši svetski broj 1 na pragu eliminacije, a njegov horor nastavljen je početkom trećeg perioda igre. Opet je dopustio Kordi da mu oduzme servis u ranoj fazi (1:0), čak bez osvojenog poena, ali je uspeo da uzvrati, kada je već bio "prežaljen".

 

 

Iako je zaostajao 40:15, Medvedev je u osmom gemu nekako "brejknuo" rivala, a onda ga je prinudio da servira za ostanak u setu. 

Trenutno 31. reket sveta nije dozvolio novi "kiks", a duel je odlučen u drugom taj-brejku.

Ovoga puta nije bilo drame, Amerikanac je briljirao od prvog do poslednjeg poena, pogodio je liniju za 5:1, čime je konačno slomio Danilov otpor na Rod Lejver areni.

 

 

Korda je odličan nastup na Otvorenom prvenstvu Australije najavio plasmanom u samu završnicu Adelejda, gde je propisno namučio Novaka Đokovića koji je posle preokreta osvojio 92. pehar u karijeri.

Amerikanca na sledećem stepeniku u Melburnu čeka Poljak Hubert Hurkač, koji je posle više od tri i po sata velike borbe uspeo da eliminiše Kanađanina Denisa Šapovalova (7:6, 6:4, 1:6, 4:6, 6:3).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading