MUŠKARAC 24 DANA NA PUČINI PREŽIVEO ZAHVALJUJUĆI OVOME! Filmska priča: Nevreme ga zamalo osudilo na smrt!

Autor:

Svet

20.01.2023

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elvis je 24 dana proveo na pučini bez hrane.

MUŠKARAC 24 DANA NA PUČINI PREŽIVEO ZAHVALJUJUĆI OVOME! Filmska priča: Nevreme ga zamalo osudilo na smrt!

Foto: ArmadaColombia

Elvis Fransova popravljao je jedrilicu na ostrvu Sveti Martin u decembru, a zatim su se vremensk eprilike naglo pogoršale i oterale ga na more.

On je bez ikakvog znanja o upravljanju brodom ipak uspeo da preživi puna 24 dana na otvorenom moru, kada ga je ugledala mornarica u vodama Kolumbije.

- Nisam imao hrane. Na brodu je bilo samo kečapa i nekoliko začina. To sam pomešao sa vodom i uspeo da preživim naredna 24 dana - rekao je Elvis Fransoa (47), piše France24.

 

 

U tkanini koju je imao na brodu sakupljao je kišnicu kako ne bi dehidrirao, saopštila je vojska, a kako bi ga neko uočio isekao je na brodu reč "pomoć".

Nakon spasavanja je ispričao da je borodovima i avionima pokušao da signalizira da mu je potrebna pomoć, čak je zapalio i vatru.

- Poslednjih dana, oko 15. januara, video sam avion. Imao sam ogledalo i reflektovao sam sunčevu svetlost prema njima. Dva puta su prošli preko mene pa sam znao da su me videli - rekao je on i dodao da je živ zahvaljujući njima, jer je posada aviona alarmirala mornaricu koja je ubrzo došla po njega.

- 24 dana, bez zemlje, bez osobe za razgovor. Nisam znao šta da radim, gde sam, a kada sam izgubio nadu, pomislio sam na svoju porodicu – rekao je on.

France24 prenosi da je Fransoa završio na pučini tako što je radio na jedrilici na ostrvu Sveti Martin kada se vreme naglo pogoršalo i odvuklo ga na otvoreno more.

- Bez znanja o navigaciji bio je dezorijentisan i izgubljen na moru. Njegovi pokušaji da kontroliše jedrilicu i opremu bili su uzaludni - navodi se u saopštenju vojske. Pokušao je i mobilnim telefonom da pozove pomoć, ali signala nije bilo, prenosi hrvatski portal 24 sata.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading