DRAMA NIOTKUDA U MELBURNU: Svi GINU da sruše Đokovića!

Autor: N. K.

Sport

19.01.2023

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se srpski stručnjak i proanalizirao tok Australijan opena.

DRAMA NIOTKUDA U MELBURNU: Svi GINU da sruše Đokovića!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da "preživi" tročasovnu dramu na Rod Lejver areni, te da se preko potpunog autsajdera Enca Kuakoa plasira u 3. kolo Australijan opena. Ovo nije prvi put da se Nole muči protiv igrača od kojih se ne očekuje da mu naprave problem, a Radmilo Armenulić je ocenio da razlog tome leži u "spcifičnosti" takmičenja na Grend slemu.

- To je jednostavno, svako želi da sruši najboljeg! Teniseri imaju veliki motiv na Grend slemovima, obično pruže najviše na velikoj pozornici. Đoković je danas imao problema samo u drugom setu, dok je ostatak meča kontrolisao. Teže je na "slemovima", igra se na tri dobijena seta i potreban je fokus od prvog do poslednjeg poena - rekao je Armenulić za naš portal, a potom je dodao:

- Ovogodišnji Australijan open obiluje iznenađenjima. Posebno su se istakli Amerikanci, predvođeni Tijafoom i Bruksbijem. Niko ne dolazi na turnir sa "belom zastavom", ispao je i Nadal, mada je tome "kumovala" povreda kuka. Trebaće mu dosta vremena da to sanira, naročito ako bude morao na operaciju.

Republika

Foto: Starsport

Svi žele da pobede najboljeg - Radmilo Armenulić

Nole je tokom duela 2. runde zatražio medicinski tajm-aut, a posle pobede je istakao da stanje povrede zabrinjava.

- Mislim da će Đoković biti "ok". Sada ima dva dana da ide na terapije, siguran sam da će uspešno sanirati hendikep. Povreda mu je danas otežala kretanje, osećao je "zatezanje", ali je uspeo da prebrodi još jednu prepreku - apostrofirao je Radmilo Armenulić.

Srbin će se za plasman u osminu finala AO boriti protiv bugarskog tenisera Grigora Dimitrova.

- Mislim da je on protivnik "po meri" za Đokovića. Možda može da nakratko zablista, osvoji jedan set, ali ne očekujem iznenađenje u Melburnu - jasan je Radmilo Armenulić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading