ŠOK U MELBURNU: Legendarni PRVI REKET sveta ide u PENZIJU - navijači u NEVERICI!

Autor:

Sport

15.01.2023

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Publika u Australiji će sigurno biti razočarana.

ŠOK U MELBURNU: Legendarni PRVI REKET sveta ide u PENZIJU - navijači u NEVERICI!

Foto: Tanjug/AP

Australijan Open

Samanta Stosur, nekadašnja šampionka US opena i prva teniserka sveta u dublu, najavila je da će otići u penziju nakon završetka prvog grend slema sezone.

Iskusna igračica, koja sada već ima 38 godina, u Melburnu će nastupati samo u dubl konkurenciji, a po završetku turnira će se i zvanično oprostiti od tenisa.

U karijeri je uspela da osvoji jednu grend slem titulu u singlu, pošto je 2011. godine stigla do šampionskog pehara u Njujorku, nakon što je u finalu US opena savladala Serenu Vilijams, jednu od najboljih teniserki u istoriji.

- Sanjala sam o tome i to je trenutak koji nikada neću zaboraviti - rekla je Stosur na konferenciji za novinare u nedelju.

Foto: Tanjug/AP

Samanta Stosur, legenda australijskog tenisa

Ipak, sjajna Australijanka će ostati upamćena i po odličnim rezultatima u dublu. Jednom u karijeri je osvojila Australijan open, jednom i Rolan Garos, dok je dva puta bila šampionka u dublu na US openu. Takođe, svojevremeno je bila i najbolja teniserka sveta u dubl konkurenciji. Ima i dve titule u miks dublu.

Najbolji plasman u karijeri je ostvarila u februaru 2011. godine, kada je bila četvrta teniserka sveta. Tih godina je i igrala najbolji tenis u svom životu, pa je tokom 2010, 2011. i 2012. godine bila među deset najboljih teniserki sveta.

Nekadašnja prva tenserka sveta u dublu će na svom 21. i poslednjem Australijan openu igrati u paru sa Francuskinjom Aliz Korne, dok će u miks dublu nastupiti sa sunarodnikom Metjuom Ebdenom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading