SKANDALOZNA ODLUKA: Australijanci prošle godine HAPSILI, MUČILI i DEPORTOVALI Novaka zbog vakcine, a ove godine u Melburnu igraće ZARAŽENI koronom

Autor: Tanjug

Sport

09.01.2023

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dotakli su novo dno.

SKANDALOZNA ODLUKA: Australijanci prošle godine HAPSILI, MUČILI i DEPORTOVALI Novaka zbog vakcine, a ove godine u Melburnu igraće ZARAŽENI koronom

Foto: Starsport/Ilustracija

Novak Đoković

Teniseri i teniserke koji budu nastupali na ovogodišnjem Australijan openu, neće morati da se testiraju na kovid-19 i mogli bi da igraju čak i ako budu zaraženi korona virusom, izjavio je direktor prvog grend slem turnira u sezoni Kreg Tajli, prenosi Rojters.

Tajli je istakao da se ove godine zdravstvena situacija bitno promenila i da vakcinacija više neće biti uslov za učešće na Australijan openu.

Rojters podseća da je srpski teniser Novak Đoković, koji je devet puta u karijeri osvojio turnir u Melburnu, prošle godine deportovan iz Australije zbog stava o vakcinama.

- Samo smo hteli da pratimo šta je trenutno u zajednici - rekao je Tajli.

Republika

Foto: Profimedia

Kreg Tajli

Australijan open biće odigran od 16. do 29. januara u Melburnu.

- Otišli ​​smo korak dalje, tako što smo dali preporuku igračima da ostanu kod kuće ukoliko se ne osećaju dobro i da će naše medicinsko osoblje nastaviti da preti njihovo stanje - kazao je direktor Australijan opena.

Rojters podseća da je kriketaš Met Renšo igrao za Australiju u nedavnom petodnevnom test meču protiv Južne Afrike u Sidneju, uprkos tome što je bio pozitivan na virus korona.

Renšo je bio izolovan od svojih saigrača prva tri dana meča, ali se vratio u tim nakon nekoliko negativnih testova.

- Jasno smo stavili do znanja našim igračima, kao i našem osoblju, da ostanu kod kuće ako se neko od njih ne oseća dobro. To je normalizovano okruženje za nas i ne razlikuje se od kriketa. Potencijalno će biti tenisera koji će igrati iako su zaraženi virsom korona - zaključio je Tajli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading