RAFAEL NADAL ODUSTAO OD TURNIRA! Prošlogodišnji šampion se POVUKAO - RADIKALAN potez Španca!

Autor:

Sport

09.01.2023

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivana odluka trenutno drugog tenisera sveta.

RAFAEL NADAL ODUSTAO OD TURNIRA! Prošlogodišnji šampion se POVUKAO - RADIKALAN potez Španca!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Rafael Nadal, osvajač 22 Grend slem titule, odlučio je da ove godine nastupi na turniru u Dubaiju, umesto u Akapulku, koji je osvajao četiri puta, između ostalog i prošle godine.

Španski teniser je doneo začuđujuću odluku pred start prvog Grend slem turnira u sezoni, koji za samo sedam dana počinje u Melburnu, a mnogi se pitaju šta je razlog ove Rafine odluke.

Nadal je osvojio titulu u Dubaiju 2006. godine, pobedivši u finalu velikog rivala Rodžera Federera, a poslednji put se pojavio na turniru 2008. Ukupno je u ovom gradu igrao tri puta, pošto je učestvovao i 2004. godine, kada je takođe poražen u četvrtini finala.

- Kao jedna od trenutno najprepoznatljivijih ličnosti u globalnom sportu i jedan od najodlikovanijih igrača koji su ikada krasili igru, mi smo apsolutno oduševljeni što možemo da poželimo dobrodošlicu Rafi nazad na ATP Dubai nakon 15 godina -  rekao je Kolm Meklaflin, izvršni potpredsednik i izvršni direktor ATP Dubai.

Nadal je obično sredinom februara birao turnir u Meksiku, a imao je nekoliko sjajnih uspeha tamo, pošto je uspeo da osvoji četiri titule. Prvo je osvojio titulu 2005. godine, kada je Montanjesu u finalu prepustio samo jedan gem, a slavio je i 2013. godine protiv Ferera, 2020. godine protiv Frica, dok je prošle godine u finalu porazio Kamerona Norija. Igrao je finale i 2017. godine, kada ga je u finalnom duelu šokirao Sem Kveri.

Rafa Nadal se trenutno nalazi u Australiji, gde se priprema za nastup na Australijan openu, gde brani titulu iz prošle godine, kada je iskoristio izostanak Novaka Đokovića, pa je preko Danila Medvedeva došao do druge titule u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading