SVI SU OSTALI U ČUDU: Neobična dodela u Adelejdu - Novak se divnim GESTOM zahvalio na peharu!

Autor:

Sport

08.01.2023

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpskom teniseru je trofej uručio Aboridžin.

SVI SU OSTALI U ČUDU: Neobična dodela u Adelejdu - Novak se divnim GESTOM zahvalio na peharu!

Foto: Twitter/Printscreen/DjokovicUK

Novak Đoković i Aboridžin

Novak Đoković je stigao do svoje 34. vezane pobede u Australiji, pošto je u finalu turnira u Adelejdu savladao Sebastijana Kordu sa 2:1, čime je stigao do svoje prve titule u ovoj godini.

Meč za titulu je bilo vrlo neobično, sa nekoliko preokreta i čudnih situacija, a takva je bila i dodela pehara. Naime, pre nego što su se igračima uručile nagrade, na teren je izašao jedan član Aboridžina, koji je blagoslovio trofej, a zatim i održao kratak govor. Takođe, ovaj čovek je veliku pažnju izazvao svojim neobičnim stajlingom.

Novaka ovo ipak nije iznenadilo, već se divnim rečima zahvalio ovom čoveku, inače pripadniku plemena Kaurnu, koje živi na prostoru Južne Australije, čiji je glavni grad upravo Adelejd.

-  Sjajan momenat što smo imali blagoslovljenje trofeja od strane naroda koji je ovde hiljadama godinama. Hvala što ste ovde, hvala što šrenosite kulturu i istoriju toliko godina i vidimo se sledeće godine - izjavio je Đoković, na opšte oduševljenje publike na centralnom terenu u Adelejdu.

Tom prilikom se srpski igrač zahvalio i sjajnoj publici u Adelejdu, pošto se Novak osećao da igra kao kod kuće.

 Sjajna nedelja, a vi ste uspeli da je napravite još specijalnijom za mene.  Podršku koju sam dobio poslednjih deset dana nisam nikada doživeo u životu i zato hvala svima što ste dolazili ovde svaki meč. Osećao sam se kao da igram kod kuće, osećao sam se kao dobrodošao, hvala iz dubine srca.

Trijumfom u ovom gradu, Novak je na sjajan način započeo kalendarsku 2023. godinu, a šansu da je učini još boljom imaće već za sedam dana, kada u Melburnu počinje Australijan open.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Jana

08.01.2023 22:09

Cudo cudo suzdrzala se da se slika....pa vec kad se opet reklamira po novinama....dosta joj je i to,da ne kazem da uplati u agenciju za upoznavanje ,mozda ce imati više šanse,iako sumnjam,u godinama i dosadila svima svojim nametanjem po casopisima.