LEGENDA IDE U PENZIJU? ŠOKANTNA odluka pred Australijan open - KRAJ KARIJERE na vidiku?

Autor:

Sport

08.01.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potres u teniskom svetu.

LEGENDA IDE U PENZIJU? ŠOKANTNA odluka pred Australijan open - KRAJ KARIJERE na vidiku?

Foto: Tanjug/AP

Naomi Osaka i Novak Đoković

Naomi Osaka, nekada najbolja teniserka sveta, odlučila je da se povuče sa predstojećeg Australijan opena, samo osam dana pre njegovog zvaničnog starta u Melburnu.

Japanska teniserka, koja je prvi Grend slem sezone osvajala 2019. i 2021. godine, odlučila je da preskoči sve pripremne turnire pred Australijan open, što je podgrejalo sumnje da ona uopšte neće igrati u Melburnu, a zvanična potvrda je stigla danas.

Ona je treći aktuelni ili bivši broj jedan koji se u kratkom roku povukao sa turnira, pošto su pre nje to uradili Venus Vilijams u ženskoj, odnosno Karlos Alkaras u muškoj konkurenciji.

- Bez ovog nastupa, samo će dodatno pojačati zabrinutost da se četvorostruka Grend slem šampionka možda uopšte neće vratiti na teniski teren. Osaka je uzela pauzu zbog brige za mentalno zdravlje nakon Rolan Garosa 2021, a kasnije je otkrila da se nekoliko godina borila sa depresijom i anksioznošću - podsećaju svetski mediji. 

Naomi Osaka ne igra još od septembra, kada je izgubila od Beatriz-Hadid na turniru u Tokiju. Poslednju titulu 24-godišnja japanska igračica osvojila je 2021. kada je slavila na Australijan openu. Na poslednja tri turnira prošle godine završila je učešće u prvom kolu.

Japanka je i sama priznala da ima problema sa mentalnim zdravljem, pa postoji mogućnost da sjajnu teniserku više nećemo gledati na terenima širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading