NEVERICA U AUSTRALIJI: Prvi reket sveta doživeo OGROMNO PONIŽENJE!

Autor:

Sport

06.01.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantan ishod velikog derbija.

NEVERICA U AUSTRALIJI: Prvi reket sveta doživeo OGROMNO PONIŽENJE!

Foto: Tanjug/AP

Džesika Pegula, američka teniseka, zabeležila je veliku pobedu na Junajted kupu u Australiji, pošto je sa 2:0 (6:2, 6:2) savladala Igu Švjontek, trenutno prvu teniserku sveta.

Iako je Poljakinja bila veliki favorit pred ovaj meč, situacija na terenu je otišla u skroz drugom pravcu. Amerikanka je dominantno stigla do prvog seta, rezultatom 6:2, a istim skorom je dobila i drugi deo igre, iako se očekivao odgovor najbolje teniserke sveta.

Na ovaj način Pegula je prekinula niz od četiri vezana poraza od Ige, od čega su sva četiri došla 2022. godine. Pre toga je Amerikanka imala jedan trijumf, ali još davne 2019. godine, kada je slavila u osmini finala turnira u Vašingtonu.

Foto: Tanjug/AP

Neočekivano ubedljiv poraz za Igu Švjontek

Ulogu favorita opravdao je Frensis Tijafo, koji je sa 2:0 porazio Poljaka Zuka, pa sada Amerikanci imaju velikih 2:0 pred nastavak polufinalnog meča.

U finale će se plasirati selekcija koja prva stigne do tri pobede, pa se može reći da su američki teniseri na korak do velikog finala pripremnog turnira za Ausralijan open, koji ove godine kreće 16. januara.

U drugom meču polufinala sastaju se ekipe Italije i Grčke, koja je u četvrtfinalu posle pravog trilera savladala tenisku reprezentaciju Hrvatske. Snage će odmeriti Marija Sakari i Martina Trevisan, dok će u muškom singlu igrati Pervolarakis i Museti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading