AUSTRALIJSKE MUKE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srbin očekivao da će mu BITI LAKŠE!

Autor:

Sport

05.01.2023

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peti teniser planete bio je na iskušenjima.

AUSTRALIJSKE MUKE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Srbin očekivao da će mu BITI LAKŠE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, bio je na velikim mukama u drugoj rundi ATP turnira iz serije 250 koji se održava u australijskom Adelejdu.

Đoković je slavio protiv Francuza Kventina Alisa sa 2:0, ali mu je za pobedu bilo potrebno da dva taj-brejka reši u svoju korist, pa je rezultat po setovima bio 7:6, 7:6.

Đokovića u narednom kolu očekuje duel sa Denisom Šapovalovim, a posle meča trenutno peti igrač planete hvalio je francuskog tenisera Alisa.

Jedva sam prošao. Moj protivnik je danas odigrao veoma kvalitetno, igrao je kao top 10 igrač danas. Osećao sam se dobro na terenu, igra napreduje, ovo je tek početak, a on je precizno i snažno servirao, bilo je teško igrati protiv njega na ovako brzoj podlozi i napraviti brejk. Dva taj brejka su najpravedniji ishod, drago mi je što sam uspeo - istakao je Novak i dodao:

 

- Igrao sam samo jednom protiv njega ranije, trebalo mi je neko vreme da ga pročitam, a on je izvanredno servirao i samo sam želeo da blokiram servis i da ostanem u igri. Mnoge gemove je osvojio lako, a u tom poenu na 5-5 u taj brejku drugog seta sam uspeo da blokiram, da ostanem u poenu i ostalo je istorija.

Odmah potom, osvrnuo se i na narednog rivala, Denisa Šapovalova:

Denis je jedan od najkompletnijih tenisera, ima veoma dinamičan stil igre – odličan atleta, komforan je i s osnovne linije, ali ima sjajan servis i može da izađe na mrežu, fantastično se kreće. Neko vreme nismo igrali, ali sada svaki meč postaje teži i spreman sam za to - zaključio je Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading