NOVA RAMPA ZA NOVAKA! Đoković ŠOKIRAN - ponovo mu NE DAJU da igra!

Autor:

Sport

04.01.2023

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dokle više?

NOVA RAMPA ZA NOVAKA! Đoković ŠOKIRAN - ponovo mu NE DAJU da igra!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser i trenutno peti igrač planete, Novak Đoković, nalazi se u Australiji gde je počeo tenisku sezonu.

On je u prvom kolu ATP turnira iz serije 250 koji se održava u Adelejdu savladao Francuza Konstanta Lestjena sa 2:0, a u drugom kolu igraće protiv takođe francuskog tenisera Kventina Alisa i ovaj meč je na programu u noći između srede i četvrtka.

Po završetku ovog turnira Đoković će igrati na Australijan openu od 16. do 29. januara, ali bi u nastavku sezone mogao da se suoči sa ogromnim problemom. O čemu se zapravo radi?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Novak Đoković zbog odluke Džoa Bajdena i njegove administracije o neophodnosti vakcinacije da bi se ušlo u Sjedinjene Američke Države mogao da propusti Indijan Vels i Majami. Tačnije, ove turnire će propustiti skoro sigurno jer su Amerikanci produžili rok do kog nevakcinisani stranci ne mogu da uđu u zemlju čak do 10. aprila.

Indijan Vels i Majami su dva turnira iz serije 1.000 pa bi Đoković teoretski mogao da ostane bez 2.000 bodova na koje je računao ove sezone. Posebno imajući u vidu da je na ovim turnirima imao zapažen učinak tokom karijere - Indijan Vels je osvajao pet puta i rekorder je po broju osvojenih titula zajedno sa Rodžerom Federerom. U Majamiju je sa šest titula takođe rekorder.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Ova dva turnira igraće se jedan za drugim, Indijan Vels počinje 13. a Majami 27. marta.

Pored pomenuta dva turnira Novaku neće biti omogućeno da igra ni u Dalasu i Delrej Biču koji se održavaju u februaru, a veoma je moguće da će da propusti i Njuport, Atlantu i Vašington u julu, kao i Sinsinati, Vinston Sejlem i naravno US Open u avgustu. Za sada je sigurno da Đoković do aprila ne može u Ameriku, pa nade za US Open ipak i dalje ima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading