PISANJE ISTORIJE I REKORD KARIJERE! Dvostruki MVP oduševio Ameriku! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.01.2023

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blistavo veče.

PISANJE ISTORIJE I REKORD KARIJERE! Dvostruki MVP oduševio Ameriku! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Janis Adetokumbo

U noći između utorka i srede odigrana su tri meča u najkvalitetnijoj ligi planete.

Srpskih košarkaša nije bilo na terenu, ali je sve u NBA ligi zasenio dvostruki osvajač MVP priznanja, Grk Janis Adetokumbo.

On je postavio rekord karijere po broju postignutih poena i sa 55 ubačenih uspeo je da odvede Milvoki do pobede protiv Vašingtona (123:113) i ispiše istoriju.Ovo je njegov treći meč zaredom na kom beleži 40+ koševa. Valja istaći i da se po prvi put u istoriji najjače lige sveta dogodilo da četiri različita igrača u četiri dana u nizu ubace 50 ili više koševa. Krenulo je s Lukom Dončićem u subotu, nastavilo s Donovanom Mičelom i Klejom Tompsonom, a tačku je, bar za sada, stavio Janis Adetokumbo.

Grka je po učinku pratio Bruk Lopez sa 21 poenom i 13 skokova, dok su kod Vizardsa bolji od ostalih bili Kristaps Porzingis sa 22 poena i Kajl Kuzma koji je ubacio dva manje.

Oslabljena Oklahoma, za koju nisu igrali povređeni Šaj Gildžes Aleksander i Aleksej Pokuševski, demolirala je trenutno najbolji tim NBA lige, Boston sa 150:117. Po broju primljenih poena to je drugi najteži poraz Seltiksa otkako postoje. Više su im ubacili samo Detroit Pistonsi davne 1979. godine. Oklahoma nikada nikom nije ubacila ovoliko poena od kada je tim prešao u ovaj grad.

Čak pet košarkaša ubacila su 20+ poena kod Tandera - Džoš Gidi 25, Dort je dodao 23, po 21 dali su Men, Džo i Vilijams. U poraženom sastavu bolji od ostalih bili su Džejlen Braun sa 29 i Džejson Tejtum sa 27 poena.

U trećem meču večeri Sakramento je u neizvesnoj završnici savladao Jutu sa 117:115, a istakli su se Foks sa 37 poena kod Kingsa i Markanen koji ih je ubacio 28 za Džezere.

 

 

Milvoki - Vašington 123:113

/Adetokunbo 55 - Porzingis 22/

Oklahoma - Boston 150:117

/Gidi 25 - Braun 29/

Juta - Sakramento 115:117

/Markanen 28 - Foks 37/

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading