ODMAH LOŠE VESTI! Kraj već na startu 2023. godine!

Autor:

Sport

01.01.2023

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije krenulo dobro.

ODMAH LOŠE VESTI! Kraj već na startu 2023. godine!

Foto: Starsport

Novak Đoković i Nikola Milojević

Srpski teniser, Nikola Milojević, prvi je Srbin koji je izašao na teren u 2023. godini (uz Bobana Marjanovića koji je sa svojim Hjustonom poražen od Njujorka).

Ipak, nije imao previše razloga za slavlje jer je u drugoj rundi kvalifikacija za ATP Pune u Indiji izgubio od Nemca Maksimilijana Marterera sa 2:0 (6:2, 6:3).

Nije se Milojević puno pitao u ovom meču i Marterer je zasluženo slavio i plasirao se u glavni žreb ovog turnira. Marterer je trenutno 159. teniser sveta, dok je Milojević na 231. mestu ATP liste.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Milojević

 

Podsetimo, u glavnom žrebu Punea igraće Filip Krajinović i Laslo Đere. 


Krajinović je postavljen za šestog nosioca, a na startu će igrati protiv domaćeg igrača, dobitnika vajld karte, Indijca Nagala, 503. tenisera sveta. Ako Krajinović opravda ulogu favorita i upiše pobedu na startu, u drugoj rundi će igrati protiv boljeg iz meča Damne (Indija) - Mo (SAD).

Laslo Đere na startu igra protiv Slovaka Molčana, 50. tenisera sveta i imaće daleko teži zadatak od Krajinovića. Molčan je peti nosilac na ovom turniru i jedini put kada je igrao protiv Đerea slavio je sa 2:0 (6:1, 7:5). U drugom kolu će pobednik ovog meča igrati protiv boljeg iz duela nekog od kvalifikanata.

Prvi nosilac na ovom turniru je Hrvat Marin Čilić, drugi Holanđanin Botik Van de Zandelšup, treći Emil Rusuvori, četvrti Sebastijan Baez. Pobednik turnira dobiće 97.760 evra i 250 poena, dok će finalista inkasirati 57.025 evra i 150 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading