KATASTROFA! Rafa U PROBLEMU pred Australiju!

Autor:

Sport

31.12.2022

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neplanirana situacija.

KATASTROFA! Rafa U PROBLEMU pred Australiju!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Španac Rafael Nadal, trenutno drugi teniser planete, nije krenuo novu sezonu kako je zamišljao.

Nadal je uzeo učešće na Junajted kupu, a u prvom meču ove sezone, ali i poslednjem u 2022. godini, Rafa je poražen od Britanca Kamerona Norija sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:4).

Bio je ovo katastrofalan start sezone za Nadala, posebno imajući u vidu da Nori pre ovog meča nikada nije uzeo čak ni set protiv "Bika sa Majorke".

Četiri puta su pre ovog susreta igrali i svaki put je Rafa lagano rešavao te mečeve u svoju korist. Ovo je najveća pobeda Kamerona Norija u karijeri ako gledamo plasman na ATP listi protivnika. Sezonu počinje sa 2:0 pošto je prethodno bio bolji od australijskog tenisera Aleksa De Minora.

Nadalu je ovo bio prvi meč od novembra kada je učestvovao na Završnom mastersu i Španac je pokazao da nije u formi, te da neće u idealnom stanju ići u Australiju gde brani titulu na prvom grend slem turniru u sezoni.

Rafa je imao nekoliko brejk prilika i u drugom i u trećem setu da se vrati, ali nijednu nije iskoristio. Sada mu predstoji okršaj u miks dublu sa Paolom Badosom protiv britanskog para, a dan posle će igrati meč u singl konkurenciji protiv De Minora.

Podsetimo, Rafael Nadal je osvojio prethodni Australijan open i u Melburn ide sa ambicijom da odbrani titulu. Tada je posle velikog preokreta bio bolji od Rusa Danila Medvedeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading