DIGAO GLAS! Tabu tema otvorena - kako bi prošle LGBT osobe u svetu tenisa?

Autor:

Sport

26.12.2022

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo.

DIGAO GLAS! Tabu tema otvorena - kako bi prošle LGBT osobe u svetu tenisa?

Foto: Tanjug/AP

Američki teniser, Tejlor Fric, javno se dotakao jedne tabu teme.

Fric je u intervjuu koji je dao za "Claytenis" govorio o homoseksualcima u svetu tenisa.

Nisam siguran ima li homoseksualaca u top 100. Ne znam. Možda ljudi misle da mi znamo nešto više, ali nije tako. Statistički gledano, trebalo bi da bude, ali ja ne znam. Mislim da je to neobično, jer smatram da bi bio prihvaćen - rekao je Fric i dodao:

- Moji prijatelji i ja, kao i drugi igrači na Turu, ne bismo imali nikakav problem sa time, mislim da bi sve bilo potpuno normalno. Ne mogu da vam kažem zašto dosad to niko nije uradio. Jasno je da bi to bila velika vest, možda nekome jednostavno ne bi prijala sva ta pažnja i sve što ide uz to.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tejlor Fric

 

Trenutno deveti teniser planete istakao je zatim da treba promeniti pravilnik i dozvoliti lomljenje reketa.

Evo kako ja to vidim: mlađi navijači vole kada se nešto ludo dešava. Naravno, treba da postoji granica, ne smeš nikoga da dovodiš u opasnost, da udariš loptu u publiku ili da baciš reket tamo gde nekoga može da udari. Ali ako razbijaš reket na terenu, ako ti on ne napusti ruku i nema šanse da iko sa strane bude povređen, ne vidim problem. Mislim da navijači to vole, da je to razlog zašto su tribine na Kirjosovim mečevima uvek pune. Ne smemo da idemo predaleko, ali kao sport moramo da privlačimo mlađu publiku - zaključio je Tejlor Fric.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading