NI ĐOKOVIĆ, NI NADAL, NI FEDERER: Neverovatna lista - evo ko je najbolji teniser u ISTORIJI!

Autor:

Sport

23.12.2022

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantna lista, sa kojom se sigurno malo ko slaže.

NI ĐOKOVIĆ, NI NADAL, NI FEDERER: Neverovatna lista - evo ko je najbolji teniser u ISTORIJI!

Foto: Tanjug/AP

Đoković, Federer i Nadal

Večito pitanje u svakom sportu je ko je najbolji, ali se čini da je ono u poslednjih nekoliko godina najpopularnije u tenisu. Sada se jedan poznati teniski sajt odlučio da napravi svoju listu 128 najboljih tenisera u prethodnih 100 godina, a u pitanju je sajt po imenu "Tenis Abstrakt". 

Prema njihovom izboru, najbolji je Australijanac Rod Lejver, a potom slede Nemica Štefi Graf i Martina Navratilova iz SAD (Čehoslovačke). Na visokom četvrtom mestu se nalazi Novak Đoković.

Srpski teniser je bolje kotiran od svoja dva najveća rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Švajcarac, koji se nedavno penzionisao, je na petom mestu, dok je Nadal tek osmi. Između njih su Serena Vilijams i Bil Tilden iz SAD.

U prvih deset su još dve Amerikanke. Kris Evert je na devetom mestu, a Helen Vils na desetom. Na visokoj 11. poziciji je nekadašnjaa jugoslovenska teniserka Monika Seleš.Endi Marej je na 29. mestu, Del Potro je 87, dok se Sten Vavrinka nalazi na 127. poziciji. Pogledajte kompletnu listu 128 najboljih tenisera.

Sigurno je da će ova lista izazvati brojne debate i neslaganja, pošto je teško za poverovati da najbolji u istoriji nije neko iz "Velike trojke". Ipak, Novakovim navijačima za utehu ostaje to što se srpski teniser nalazi na listi iznad najvećih rivala, Rafe Nadala i Rodžera Federera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading