DA LI JE SVE "POTPIS" ISTOG PIROMANA? Misterija požara u Bulevaru Despota Stefana!

Autor:

Hronika

23.12.2022

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niz neobjašnjivih požara i oštećenja imovine prijavljeno je u Bulevaru Despota Stefana.

DA LI JE SVE "POTPIS" ISTOG PIROMANA? Misterija požara u Bulevaru Despota Stefana!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Požar koji je sinoć izbio u napuštenoj fabrici Sutjeska u Bulevaru Despota Stefana bb lokalizovan je i tokom jutra je vršeno dogašavanje. Intervenisao je 31 vatrogasac sa 13 vozila, a vatra je progutala 500 m2 krovne konstrukcije.

Buktinja se brzo proširila i na okolno drveće, a požar je najverovatnije nastao kada se u jednoj od prostorija napuštenog objekta zapalila hartija i zapaljive supstance, zbog kojih se sve vreme osećao neprijatan miris.

Stanari okolnih zgrada medijima su rekli da su zabrinuti, jer u objekat može da uđe bilo ko, kao i da je naročito opasno to što se u sklopu kompleksa nalazi nekadašnja ICN Galenika i njena laboratorija.

Sutjeska gorela i u novembru

Početkom novembra ista fabrika je gorela, a vatrogasci su brzo sprečili dalje širenje i materijalnu štetu. 

Požar je izbio oko pola tri, a vatrogasna ekipa ga je zatekla u razbuktaloj fazi.

U gašenju je učestvovalo 8 vozila sa 43 vatrogasaca.

 

 

Pre par dana u istoj ulici izgoreo market

Međutim, to nije jedini slučaj zbog koga su zabrinuti stanari u okolini. Niz neobjašnjivih požara i oštećenja na automobilima zapazile su komšije, a iza svega, tvrde, stoji čovek koji teroriše čitav kvart.

Kako smo ranije pisali, sumnja se da je on upravo podmetnuo požar u supermarketu koji je potpuno izgoreo pre samo nekoliko dana, a u kome, samo pukom srećom, nije bilo stradalih.

Foto: Privatna arhiva

Požar u Bulevaru Desposta Stefana

Kako je Republika nezvanično saznala, isti čovek je načinio veliku materijalnu štetu i na policijskim automobilima na kojima je bušio gume i šarao vrata, ali su mnogi stanovnici ovog kraja primetili i da su njihovi privatni automobili izgrebani, najverovatnije ključevima. 

Zbog toga su, kažu, primorani da iznajmljuju garaže i parkiraju i nekoliko ulica dalje. Kako su nam susedi rekli, sumnjaju na muškarca koji se već neko vreme čudno ponaša i koji je i ranije pravio probleme.

Postavlja se pitanje da li su sve ove štete i požari namerno podmetnuti i da li iza svega toga stoji isti čovek koji već duže vreme stanovnicima ovog kraja uteruje strah u kosti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading