Dokazani NOVAKOMRZAC pričao o Đokoviću i Australiji

Autor:

Sport

11.12.2022

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliži se novi Australijan open.

Dokazani NOVAKOMRZAC pričao o Đokoviću i Australiji

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Nekada prvi teniser sveta Mats Vilander smatra da je Novak Đoković prvi favorit za osvajanje Australijan opena, koji je na programu od 16. do 29. januara naredne godine.

- Vidim Noleta kao jasnog favorita, ispred Medvedeva, koji daje sve od sebe na tvrdim podlogama, i Nadala koji brani trofej. Jedino što Novaka može da omete je da ima tu prejaku želju, da se dokaže svima zbog svega što mu se u januaru dešavalo u Australiji. Taj turnir je njegova druga kuća - rekao je Šveđanin, za koga je dobro poznato da baš i ne voli Noleta.

Republika

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Novak Đoković i Mats Vilander

Potom je pričao i o Karlosu Alkarasu, pred kojim su veliki izazovi.

Zamislite pod kojim je pritiskom taj dečko od 19 godina, on je uspeo da dođe do prvog mesta ispred ljudi koji su osvajali više od 20 grend slemova. On je fenomen koji može da ima problem da se potvrdi, naročito na početku sezone.

Na kraju se osvrnuo i na ženski tenis, odnosno Igu Švjontek za koju veruje da će pokoriti Melburn.

- Posle svega što je pokazala u 2022. godini, Švjontek je iznad svih. Mislim da WTA Tur plaća ceh povlačenja Ešli Barti. Eš je imala prelepu igru, sa tim klasičnim bekhendom velikih šampiona. Ona je bila jedinstvena na ženskoj sceni. Iga je veoma jaka, dobra je, sve čini kako treba, ali ne može da uzbudi na način koji je to radila Australijanka - poručio je Vilander.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading