SRBIJA JE PLAKALA SA NOVAKOM: Ovo su Đokovićevi najteži porazi u karijeri!

Autor:

Sport

07.11.2022

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz u finalu Mastersa u Parizu od Holgera Runea podsetio je na neke od najtežih poraza Đokovića u karijeri.

SRBIJA JE PLAKALA SA NOVAKOM: Ovo su Đokovićevi najteži porazi u karijeri!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Danski teniser je u finalu Pariza savladao Novaka Đokovića sa 2:1, nakon što je srpski teniser osvojio prvi set. 

Na kraju prvog dela igre, delovalo je da će Novak lako stići do 7. titule u Parizu, ali Danac nije tako mislio, pa mu je zadao jedan od najšokantnijih poraza u karijeri.

Ovo je lista deset najtežih poraza Novaka Đokovića u njegovoj karijeri.

10. Novak Đoković - Lorenco Sonego 2:6, 1:6 ATP Beč 2020. godine

Jedan od rezultatski najtežih poraza u karijeri je stigao od Sonega, u meču ATP turnira u Beču. Đoković je bio neprepoznatljiv, napravio je svega sedam vinera, uz 25 grešaka, pa je Italijan stigao do izuzetno ubedljive pobede. Ipak, Novak je priznao da je tokom meča bio odsutan, pošto je tog dana preminuo srpski Patrijarh Irinej, zbog čega je Đoković bio izuzetno utučen.

9. Novak Đoković - Daniel Evans 4:6, 5:7 Masters Monte-Karlo 2021. godine

U prvom duelu ova dva tenisera, Novak nije prošao kako se nadao, pa je takmičenje u Monaku završio već u prvom kolu. Bio je izuzetno vetrovit dan, Novak je bio vrlo nervozan, pa je Britanac stigao do najveće pobede u svojoj karijeri.

8. Novak Đoković - Aslan Karacev 5:7, 6:4, 4:6 Srbija Open 2021. godine

Još jedan težak poraz za Novaka, ovog puta u rodnom gradu. Igrao se meč polufinala Srbija Opena, kada je Đoković pred svojom publikom poražen od Aslana Karaceva, koji je obezbedio plasman u finale. Tamo je posle trilera poražen od Matea Beretinija, u taj-brejku trećeg seta.

7. Novak Đoković - Dominik Tim 5:7, 3:6, 0:6 Rolan Garos 2017. godine

Ne baš najbolja godina u Novakovoj karijeri, a jedan od težih poraza je stigao u četvrtfinalu turnira u Parizu. Dominik Tim, koji je najbolje snalazi upravo na šljaci, savladao je Novaka u tri seta, a posebno dominantan je bio u trećem, kada Đokoviću nije prepustio ni gem. Austrijanac je stigao do polufinala, ali protiv Nadala nije imao šansu.

6. Novak Đoković - Jirgen Melcer 3:6, 2:6, 6:2, 7:6, 6:4 Rolan Garos 2010. godine

Meč koji je promenio Novakovu karijeru, makar prema njegovim rečima. Imao je Srbin vođstvo od 2:0 u setovima četvrtfinala u Parizu, ali to mu nije bilo dovoljno za pobedu protiv ovog Austrijanca. Melcer je do danas ostao jedini igrač koji je Đokovića savladao nakon što je gubio sa 2:0 u setovima.

5. Novak Đoković - Huan Martin del Potro 6:7, 6:7 Olimpijske igre 2016. godine

Žreb nikako nije bio naklonjen Novaku u Riu, pošto je već u prvom kolu išaop na svog velikog rivala, ali i prijatelja, Huana Martina del Potra. Nije izdržao veliki pritisak javnosti, pa je posle dva taj-brejka Srbin poražen već u prvom kolu turnira. Popularni "Delpo" je stigao do finala, gde je poražen od Endija Mareja.

4. Novak Đoković - Denis Istomin 6:7, 7:5, 6:2, 6:7,4:6 Australijan Open 2017. godine

Još jedan vrlo težak poraz za Novaka te 2017. godine, ovoga puta je koban bio Denis Istomin, u prvom kolu Novakovog omiljenog turnira. Iako je Đoković imao prednost od 2:1, Uzbekistanac se nije predavao, pa je na kraju stigao do najveće pobede u karijeri, a Novaka ostavio bez prilike da se bori za novu titulu u Australiji.

3. Novak Đoković - Hjon Čung 6:7, 5:7, 6:7 Australijan Open 2018. godine

Isti turnir, samo godinu dana kasnije. Novak se polako vraćao u svetski vrh, a delovalo je da će u Melburnu imati šansu za novu titulu. Ipak, malo poznati Koreanac je odigrao turnir života, a u tri tesna seta je stigao i do pobede nad Đokovićem, koja je šokirala tenisku javnost. Posle tog turnira, malo šta je Čung postigao u karijeri, ali pobedu nad Srbinom će sigurno zauvek pamtiti.

2. Novak Đoković - Stan Vavrinka 6:4, 4:6, 3:6, 4:6 Rolan Garos 2015. godine

Demolirao je Nadala u četvrtfinalu, preživeo Mareja u polufinalu, ali onda se, po ko zna koji put, ukazao Vavrinka, koji je svoj najbolji tenis karijere igrao kada je imao Đokovića preko puta mreže. Stigao je Novak do prvog seta, ali je onda stao, a Švajcarac stigao do svog prvog, od tri osvojena Grend slema, a na kraju se ispostavilo da je i srpskog tenisera sprečio da ostvari kalendarski Grend slem, pošto je Novak osvojio ostala tri turnira te godine.

1. Novak Đoković - Danil Medvedev 4:6, 4:6, 4:6 US Open 2021. godine

Sigurno najbolniji poraz Đokovića u karijeri. Osvojio je Australijan open, zatim Rolan Garos, a uspeo je i da podigne trofej na Vimbldonu. Provukao se par puta na tom US Openu, a u Njujorku je sve bilo spremno za najveći teniski uspeh svih vremena, kalendarski Grend slem. Ipak, ogroman pritisak Novak nije izdržao, Rus je odigrao u transu, a na kraju je u tri seta šokirao Novaka, ali i njujoršku publiku, koja je u većem delu meča navijala za Srbina.

Naravno, pored ovih deset, imao je Novak još brojne teške poraze, koji su teško padali njegovim navijačima. Ipak, u velikim mečevima, Novak je zabeležio mnogo veći broj pobeda, pa će zato biti upisan u istoriju kao jedan od mentalno najjačih sportista svih vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Opanak

07.11.2022 17:39

Novak je neko ko ima preko 80% pobeda ukupno, a posebno je impozantan sa top 10...ali, od svih pobrojanih poraza zaista je pretrpeo dva puta nemerivu stetu zbog spoljnjeg pritiska a to je od Stena i od Danila, oba puta nije uspeo da osvoji godisnji Slem zbog tih poraza, i tu je zapravo polazao svoju ranjivost na sansu za neosvojivo, jednostavno nema zivac za takva dostignuca, a nije ni slusao svog oca da ne ide na olimpijadu gde je pukao u sopstvenom zanosu igranja i dublova u Tokiju...ispada da kad god ne poslusa oca, omane debelo pa i tu lezi razlog nerealizovanog totalnog uspeha kome je bivao preblizu za svoje nerve. Steta, ali i to je sport i jos jedan dokaz da bez mentalnog kapaciteta nema fizickih rezultata, um caruje a snaga klade valja, uvek bilo i bice!!