POTPUNI RASPAD SISTEMA: Đoković ovo nije doživeo od 2018. godine!

Autor:

Sport

06.11.2022

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teški dani pred Srbinom.

POTPUNI RASPAD SISTEMA: Đoković ovo nije doživeo od 2018. godine!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je na šokantan način ostao bez titule na Mastersu u Parizu.

Srpski teniser je u velikom finalu poražen od Danca Holgera Runea rezultatom 2:1.

Đoković će zbog neuspeha u finalnom meču naredne nedelje pasti na ATP listi.

Naime, Novak je protekle sezone bio najbolji u Parizu, zbog čega je izgubio 1000 bodova. Za finale ove sezone dobio je 600 poena, što znači da je u minusu od 400 ATP poena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Ali to nije sve, Đoković će ostati i bez 600 poena sa Završnog Mastersa od prošle sezone, pošto je pravilo da se ti poeni  "brišu" odmah po završetku poslednjeg turnira na kome svi teniseri imaju pravo učešća, što je slučaj sa mastersom u Parizu, a sve kako bi se ujednačio izgled ATP liste (koja, uslovno rečeno, prati celokupnu karijeru nekog tenisera, a zapravo najbolje pokazuje njegov rezultatski status u poslednja dve godine) i ATP trke (koja je isključivo "zadužena" za učinak u jednoj sezoni, a na osnovu koje se i bira osam učesnika završnog mastersa).

Zbog svega nabrojanog, Novak će od ponedeljka imati 3.320 poena i biće tek osmi teniser planete, što mu je najgori plasman još od 2018. godine.

Đokovića će prestići Andrej Rubljov, koji će biti sedmi teniser planete.

Naravno, srpski teniser će imati priliku da svoj plasman popravi na Završnom Mastersu u Torinu, a videćemo da li će u tome i uspeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading