KATASTROFA za Novaka Đokovića posle BOLNOG poraza!

Autor:

Sport

06.11.2022

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvom ishodu se niko nije nadao.

KATASTROFA za Novaka Đokovića posle BOLNOG poraza!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je poražen u finalu Mastersa u Parizu, pošto ga je u trileru u dvorani "Bersi" savladao Holger Rune, rezultatom 2:1 (3:6, 6:3, 7:6).

Đoković je sigurnom igrom stigao do prvog seta, a delovalo je da će stići do pobede kada je na početku drugog seta imao tri vezane brejk lopte. Ipak, posle tog trenutka se sve promenilo, a mladi Danac je na kraju stigao do senzacionalne pobede, kojom je stigao do najvećeg uspeha u karijeri.

Foto: Tanjug/AP

Novak je ostao bez sedme titule u Parizu

Ono što upada u oči je da je Novak poražen nakon osvajanja prvog seta, što se srpskom teniseru gotovo nikada ne dešava. Naime, Đoković je najbolji teniser u istoriji po procentu pobeda nakon osvajanja prvog seta, a taj postotak je iznosio 95.6% pre ovog poraza. 

Iza Novaka se nalazi Bjorn Borg, sa procentom od 95.5%, pa nije isključeno da Novak ostane bez prvog mesta na toj listi.

Takođe, ovo je prvi poraz Novaka u finalnim mečevima nakon dobitka prvog seta još od davne 2018. godine, kada ga je Marin Čilić savladao u finalu turnira u Kvinsu.

Videćemo da li će ovaj šokantan poraz uticati na Đokovića, koji je verovatno računao na još jedan trofej u svojim vitrinama.

Priliku za popravni će Novak imati na završnom Mastersu u Torinu, koji počinje 13. novembra, a na njemu će učestvovati osam najboljih tenisera u ovoj godini, sa izuzetkom Alkarasa, koji se povukao zbog povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading