ŠOK U BERSIJU: Nestvarni Rune slavio posle velikog preokreta, Đoković ostao bez 7. titule u Parizu!

Autor:

Sport

06.11.2022

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan ishod finala na Mastersu u Parizu.

ŠOK U BERSIJU: Nestvarni Rune slavio posle velikog preokreta, Đoković ostao bez 7. titule u Parizu!

Foto: Tanjug/AP

Đoković tokom finala protiv Runea

Niko se ovome nije nadao, a posebno po završetku prvog seta. Holger Rune je osvojio titulu na Mastersu u Parizu, pošto je u finalu savladao Novaka Đokovića sa 2:1 (3:6, 6:3, 7:5).

Srpski teniser je rutinskom igrom stigao do prvog seta, a kada je na startu drugog imao tri vezane brejk-lopte, delovalo je da će se finale u "Bersiju" vrlo brzo završiti. Ipak, od tog trenutka se sve promenilo.

Rune je spasio sve brejk lopte, a onda i sam napravio brejk, koji je uspeo da sačuva, pa je stigao do izjednačenja u setovima (6:3).

Nakon nekoliko sigurnih gemova oba tenisera u trećem setu, prvi je do brejka stigao Đoković, koji je stigao do 3:1, pa se činilo da je u tom trenutku konačno slomio Danca. Ipak, ekspresni ribrejk, pa je meč ponovo postao vrlo napet.

Brejkova nije bilo sve do rezultata 5:5, kada je Rune stigao do prednosti, iako je Novak imao velikih 30:0 na svoj servis. Odlučujući gem je trajao preko 16 minuta, imao je Novak ogroman broj šansi, ali ih nije iskoristio, pa je na kraju Holger Rune stigao do najvećeg uspeha u karijeri.

Ovim porazom, Novak ostaje na četiri titule ove sezone, odnosno na šest titula na pariskom Mastersu. Do kraja godine ga očekuje još završni Masters u Torinu, koji počinje 13. novembra.

Đoković - Rune 6:3, 3:6, 5:7

3. set

Holger Rune je osvojio titulu u Parizu!

5:7 - Kraj u Bersiju, Rune je novi osvajač Mastersa u Parizu! Neverovatan gem, koji je trajao preko 16 minuta, ali na kraju je Danac izašao kao pobednik!

5:6 - Šok u Bersiju! Rune pravi brejk, iako je Novak imao 30:0. Danac u narednom gemu servira za najveći uspeh u karijeri. 

5:5 - Nije bilo drame u ovom gemu, Rune je odigrao jako zrelo, pa je produžio meč za još minimum dva gema.

5:4- Dva asa Novaka, koji sjajnom igrom stiže do gema. Rune je pod pritiskom, serviraće za ostanak u meču.

4:4 - Imao je Novak priliku, ali je na 15:15 poslao lak ritern u mrežu. Zatim je sjajnim poenima sitgao i do đusa, ali je Rune vinerima uspeo da slomi Novaka i stigne do izjednačenja

4:3 - Jako bitan gem Novaka, čime je prekinuta mini-serija Runea. Sjajnim forhendom Đoković stiže do nove prednosti.

3:3 - Danac igra tenis života. Sipa vinere sa svih strana, moraće Novak da odigra na maksimumu, ako želi novu titulu u Parizu.

3:2 - Brejk Holgera Runea! Imao je Novak 30:0, delovalo je da sve ima u svojim rukama, ali Danac neverovatnim vinerima pravi brejk i vraća se u igru.

3:1 - Brejk! Stigao je Novak do tri brejk lopte, a iskoristio je drugu, pa Đoković stiže do ogromne prednosti u trećem setu.

2:1 - Nastavlja se trend osvajanja lakih servis gemova u odlučujućem delu igre, pa Novak ponovo vodi, ovaj put sa 2:1.

1:1 - Siguran gem i za Danca, koji je uz jedan izgubljen peon stigao do izjednačenja. Očekuje nas drama u parizu.

1:0 - Odličan gem za Novaka na startu odlučujućeg dela igre. Izgubio je samo jedan poen, pa rutinski stiže do prednosti.

Rune je osvojio drugi set sa 6:3!

3:6 - Kraj drugog seta, Rune stiže do šokantnog izjednačenja u Bersiju. Pitanje pobednika Mastersa u Parizu će odlučiti treći set.

3:5 - Savršen gem za Novaka, koji je vrlo brzo osvojio tri  vezana poena. Smanjio je Rune na 40:15, ali novim as servisem Srbin stiže do gema. Ipak, Rune će sada servirati za set.

2:5 - Imao je Đoković priliku u ovom gemu, stigao je do 15:30, ali Rune ipak stiže do gema, nakon što je upisao dva vinera, a onda mu je i Novak poklonio siguran poen na mreži, pa Danac ima velikih 5:2.

2:4 - Novi siguran gem Novaka na svoj servis, ali i dalje Rune ima veliku prednost u dugome delu igre.

1:4 - Sve smo blizi trećem setu. Rune je dobio četvrti gem bez izgubljenog poena - preoret u "Bersiju", Novak je neprepoznatljiv.

1:3 - Đoković se konačno "upisao" na semaforu u drugom setu, Rune je sada osvojio samo prvi poen u gemu, a onda je usledio niz "probuđenog" Srbina.

0:3 - Danac je potvrdio stečeni brejk dobivši nekoliko važnih poena, neočekivan tok događaja u Parizu...

0:2 - Šok u "Bersiju"! Posle nekoliko prilika koje je ispustio u minulom gemu, Srbin je dopustio protivniku brejk. Rune je došao do prve šanse da oduzme servis Đokoviću (40:30), Nole je onda jednu čistu loptu izbacio u aut i gubi u drugom periodu igre.

0:1 - Rune je poveo u drugom setu, posle maratonskog gema koji je trajao preko devet minuta. Nole je propustio tri brejk šanse na 40:0, potom se dugo igralo na razliku, ali je Danac nekako "preživeo".

Đoković je dobio prvi set sa 6:3!

 

 

6:3 - Đoković je odigrao odlično u finišu - 1:0! Ponovo je Srbin dobio gem bez izgubljenog poena, iskoristio je prvu set loptu, prethodno je "počistio" dve linije.

5:3 - Rune je "preživeo" servis gem u kome je bilo 30:30, Novak će u narednom morati da servira za vođstvo u setovima.

5:2 - Gem sa nulom je osvojio Đoković, Rune deluje nemoćno da oduzme servis favorizovanom protivniku.

4:2 - Rune je prekinuo niz rivala od tri gema u nizu, sada je Novaku dozvolio da samo jednom poentira, pa je smanjio zaostatak u prvom setu.

4:1 - Danski as je očigledno ostao pod utiskom grešaka iz minulog gema, Srbin je lagano potvrdio brejk i sigurno korača ka prednosti od 1:0!

3:1 - Rune je sa dve duple greške pomogao Đokoviću da napravi prvi brejk! Nole je oberučke to iskoristio i vodi sa dva gema razlike u prvom setu!

2:1 - Novak je sa dva asa okončao servis gem, protivniku je prepustio tek jedan poen, sigurna igra našeg tenisera u "Bersiju".

1:1 - Danac je poravnao rezultat u prvom periodu igre, bez obzira što je Nole zapretio stigavši do 30:30. Runeu je pomogao dobar servis, bez brejka na startu finala...

1:0 - Novak je odlično započeo meč, ali je Rune "pokazao zube" serijom kojom je poravnao na 40:40. Ipak, usledila su dva vinera našeg asa za početnu prednost.

Prvi na servisu je srpski teniser.

 

 

Počinje finale u "Bersiju"!

 

 

Đoković i Rune će u "Bersiju" po drugi put odmeriti snage u karijeri, a jedini put su se sastali na startu US Opena 2021. godine. Nole je tada slavio sa 3:1, ali je Danac osvajanjem drugog seta u taj-brejku pokazao da poseduje potencijal i raskošan talenat.

Đoković je odigrao sjajno u Parizu, a najviše problema imao je u subotu tokom burnog polufinala sa Grkom Stefanosom Cicipasom, čiji otpor je slomio tek u taj-brejku trećeg perioda igre - 7:4. Rune je juče zaustavio zahuktalog Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, a prethodno je vodio protiv Karlosa Alkarasa, prvog reketa sveta, koji mu je zbog povrede predao četvrtfinalni dvoboj.

Inače, Nole je, slavljem nad Cicipasom, pomogao svom velikom rivalu, Špancu Rafaelu Nadalu da ponovo postane svetski broj 1, o čemu se detaljnije možete informisati OVDE.

Posle mastersa u "gradu svetlosti" na programu je Završni turnir u Torinu /13. - 20. novembar), a videćemo ko će od dvojice finalista napraviti idealnu uvertiru za borbe u "gradu Fijata".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Baki

06.11.2022 18:33

U penziju.

Zoran

07.11.2022 03:26

Pod hitno u penziju nemoj da brukas srbe