OSTAO BEZ VELIKOG REKORDA: Novaka težak poraz od Runea koštao ISTORIJE!

Autor:

Sport

07.11.2022

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliku šansu je u jučerašnjem finalu propustio Novak Đoković.

OSTAO BEZ VELIKOG REKORDA: Novaka težak poraz od Runea koštao ISTORIJE!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Holger Rune, mladi danski teniser, savladao je, potpuno neočekivano, Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Parizu sa 2:1 (3:6, 6:3, 7:5).

Na taj način, Danac je došao do najvećeg uspeha u karijeri, pošto nikada pre nije igrao ni finale nekog ovako jakog turnira. Takođe, velikom pobedom, Rune je sprečio Novaka Đokovića da u Parizu ispiše istoriju.

Naime, Novak do sada u karijeri ima po šest titula na Mastersima u Parizu, Majamiju i Rimu, a juče je u hali "Bersi" propustio priliku da dođe do sedme titule u glavnom gradu Francuske, čime bi mu taj Masters postao najuspešniji u karijeri.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Holger Rune posle finala u Parizu

Osim šest titula na ova tri Mastersa, Novak ima pet titula u Indijan Velsu, četiri u Šangaju i Kanadi, tri u Madridu, dok dve titule ima u Monte-Karlu i Sinsinatiju.

Priliku da dođe do rekordne, sedme titule u Parizu, Novak će imati tek sledeće godine, kada će se ovaj turnir ponovo održati u novembru, kao uvertira za završni Masters u sezoni.

Svakako, i pored teškog poraza od Runea, Đoković je i dalje ubedljivo najuspešniji teniser, kada se gledaju titule u "gradu svetlosti", pošto trenutno druplasirani Marat Safin i Boris Beker imaju tek po tri titule. Zanimljivo je da Rodžer Federer ima tek jednu titulu, dok Nadal nikada nije podigao trofej u "Bersiju".

Priliku da zaleči rane iz Pariza, Novak će imati u Torinu, gde 13. novembra počinje završni Masters sezone, gde će učestvovati osam najboljih igrača ove sezone, sa izuzetkom Karlosa Alkarasa, koji će propustiti turnir zbog povrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading