ĐOKOVIĆ I NADAL STREPE OD ZAHUKTALOG VUNDERKINDA: Bazel pozdravio NOVOG ŠAMPIONA - nanizao 13 pobeda i tri titule, SRUŠIO Alkarasa i POKORIO Federerov rodni grad!

Autor:

Sport

30.10.2022

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Totalna dominacija Kanađanina!

ĐOKOVIĆ I NADAL STREPE OD ZAHUKTALOG VUNDERKINDA: Bazel pozdravio NOVOG ŠAMPIONA - nanizao 13 pobeda i tri titule, SRUŠIO Alkarasa i POKORIO Federerov rodni grad!

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal i Novak Đoković

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim osvojio je turnir u Bazelu, čime je potvrdio da se nalazi u životnoj formi. Kanađanin je u rodnom gradu Švajcarca Rodžera Federera nadigrao Holgera Runea rezultatom 2:0.

Finale je trajalo "ravno" 100 minuta, a po setovima je bilo 6:3, 7:5.

Ože-Alijasim, koga trenira Toni Nadal, stigao je do treće titule u nizu, posle slavlja u Firenci i Antverpenu, a vezao je čak 13 pobeda, uključujući i polufinalnu nad Karlosom Alkarasom, svetskim brojem 1.

Finalni susret apsolutno je pripao talentovanom 22-godišnjem Kanađaninu, kome je za osvajanje prvog perioda igre bio dovoljan brejk u četvrtom gemu.

Danac se sjajno držao u drugom setu, poveo je sa 5:4, ali je onda protivniku dozvolio da naniže tri gema i iskoristi treću meč loptu za konačan trijumf.

 

 

Osim 500 poena, Kanađanin je zaradio i ček na 399.320 evra.

Ože-Alijasim je, na taj način, potvrdio da je izuzetno napredovao, a sada predstavlja realnu pretnju po teniske velikane, Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, a Kanada se nada da će nastaviti sa ovakvim partijama do kraja sezone, a posebno u 2023. godini...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading