Testirano oko 500 dece petih razreda u osam škola na Voždovcu u okviru istraživačkog projekta

Autor:

Sport

30.10.2022

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom minule nedelje, od 24. do 28. oktobra u osam osnovnih škola, sprovedeno je testiranje oko 500 dece petih razreda u okviru istraživačkog projekta.

Testirano oko 500 dece petih razreda u osam škola na Voždovcu u okviru istraživačkog projekta

Foto: GO Voždovac

Testiranje dece

Sve je realizovano pod pokroviteljstvom Opštine Voždovac, u organizaciji Sportskog Saveza Gradske opštine Voždovac i Udruženja pedagoga FK Voždovac, a u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz oblasti sporta i sportske medicine iz D sport system.

Testiranjima su prisustvovali članovi Veća Opštine Voždovac zaduženi za školstvo i sport Bojana Jakšić i Aleksandar Maksimović i generalni sekretar Sportskog Saveza Gradske opštine Voždovac Srđan Milić, koji su svojim angažovanjem omogućili da se ovo testiranje realizuje.

Republika

Foto: GO Voždovac

Testiranje dece

Svrha ovog istraživanja je da se utvrde parametri fizičkog razvoja učenika. Procena fizičkog razvoja i razvoja motoričkih sposobnosti izvršiće se kombinacijom baterija testova poznatijih pod nazivom Fitnessgram i Eurofit test a koje obuhvataju praćenje:

Fizičkog razvoja (telesna visina, telesna težina i indeks telesne mase)

Motoričkih sposobnosti (izdržljivost, mišićna snaga, mišićna izdržljivost i fleksibilnost).

Istraživanje je sprovedeno na redovnim časovima fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u prisustvu lekara uz saglasnost roditelja. Rezultati merenja i testiranja, odnosno celokupnog istraživanja kao i imena  dece i njihovi lični podaci su strogo poverljivi i biće upotrebljeni isključivo u naučne svrhe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading