Loša vest za Novaka Đokovića pred Australijan Open!

Autor:

Sport

29.10.2022

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgleda da je ponovo onaj stari.

Loša vest za Novaka Đokovića pred Australijan Open!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev

Danil Medvedev je preslišao Grigora Dimitrova sa 2:0 (6:4, 6:2) u meču polufinala ATP turnira u Beču, pa je na taj način obezbedio mesto u sutrašnjem finalu.

Ruski teniser će se u finalu sastati sa Šapovalovim, koji je bio ubedljiv protiv Borne Ćorića, a pa je sa 2:0 rezervisao kartu za veliko finale.

Nakon predaje Đokoviću u Astani, Medvedev u Beču igra fantastičan tenis, pošto je upisao četiri pobede, bez izgubljenog seta, a protivnicima je prepustio samo 22 gema.

Ovaj rezultata znači da će Medvedev stići do minimalno 300 novih ATP bodova, a ukoliko stigne do titule, zaradiće još 200, čime će povećati prednost u odnosu na Novaka Đokovića za dodatnih 500 bodova.

To takođe znači da će Novak vrlo teško preteći ruskog tenisera pred početak Australijan Opena, što automatski znači i da će Đoković imati jednu poziciju više na predstojećem žrebu u Melburnu, naravno pod uslovom da srpski teniser dobije dozvolu da nastupi na prvom Grend slemu sezone.

Đoković je do sada osvojio devet titula u Melburnu, ali mu je prethodne godine uskraćeno pravo nastupa, zbog jednog od najvećih skandala u 21. veku.

U takvoj situaciji šansu je iskoristio Rafael Nadfal, koji je nakon velikog preokreta savladao upravo Medvedeva, pa je na taj način stigao do, u tom trenutku, 21. Grend slema u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading