PREKIPELO MU: Žestok napad na ATP!

Autor:

Sport

29.10.2022

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poruka koja se čelnicima ATP-a sigurno neće svideti.

PREKIPELO MU: Žestok napad na ATP!

Foto: Printscreen/Eurosport

Fakundo Banjis, argentinski teniser, napao je ATP, a pritom je podržao i PTPA, organizaciju koju je osnovao srpski teniser Novak Đoković.

- Te 2020. sam doživeo trenutak kad je Đoković pokrenuo PTPA i ATP je bio užasno agresivan prema nama da se pridružimo. Šef ATP-a Andrea Gaudenci nema nikakav odnos prema igračima, bar ne sa onim van top 20. Meni se čak ni ne javlja - rekao je Banjis za "La Nasion".

Argentinski teniser je imao samo reči hvale na račun Đokovića i njegove organizacije.

Zahvalan sam zbog toga što je Đoković uradio. Video sam da je bio maksimalno uključen u turnir u Rimu, na kojem je prisustvovao sastanku koji je trajao dva i po sata, što nije bilo obavezno, a igrao je već sutradan. Ljudi nemaju priliku to da vide, a ja to mogu i zbog toga mu skidam kapu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Banjis je i dalje bez titule u karijeri

Banjis je istakao i brojna dobra dela koje je Đoković napravio u prethodnim godina, a istakao je i da je uvek on taj koji brani prava manje poznatih igrača.

On je bio taj koji je pomogao tokom požara u Australiji. On je predložio da igrači van prvih 100 dobiju pomoć tokom pandemije. Možda nije ljubimac navijača, možda nekada pravi greške, ali kada treba da se pomogne igračima koji su slabije rangirani, uvek je u prvom redu - završio je Argentinac.

Banjis je trenutno 99. teniser sveta, a u karijeri i dalje nema nijednu osvojenu titulu u singlu. U jedinom finalu, Argentinac je poražen od Garina u finalu Čile Opena. Ipak, ima jednu titulu u dublu, koju je još davne 2013. godine osvojio u paru sa Tomašem Belučijem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading