NOŽ U LEĐA OD NAJMILIJIH: Federera OLADILI zbog politike - slavni Švajcarac ovo NIJE ZASLUŽIO!

Autor:

Sport

28.10.2022

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser ipak neće dobiti "izuzetak", bez obzira na veliki doprinos promociji rodnog Bazela - oglasili se iz gradske uprave i poručili da su pravila jednaka za sve.

NOŽ U LEĐA OD NAJMILIJIH: Federera OLADILI zbog politike - slavni Švajcarac ovo NIJE ZASLUŽIO!

Foto: Tanjug/AP

Proslavljeni švajcarski teniser Rodžer Federer

Rodžer Federer, osvajač 20 Grend slem titula, proslavio je Švajcarsku, a posebno Bazel, ali u njegovom rodnom gradu nisu spremni da prave izuzetke zbog teniskog velikana.

Naime, u Bazelu je odbijena inicijativa da Fedeks dobije ulicu sa njegovim imenom.

- Politika grada je da trgovi ili ulice budu nazvani po ljudima koji nisu živi - objasnio je Pol Hafner, glavni gradski topograf, a prenosi "Rojters".

 

 

Umesto toga, Federerovo ime nosiće jedan tramvaj, dok je u planu da neka od zgrada takođe bude nazvana po slavnom Švajcarcu.

Podsetimo da se Federer nedavno penzionisao na Lejver kupu u Londonu, porazom u dublu u paru sa Rafaelom Nadalom, a smatra se jednim od trojice najvećih u istoriji "belog sporta".

Rodžer je bio prinuđen na takav korak zbog godina i brojnih problema sa povredama, a najavljeno je da će na sledećem Vimbldonu biti u potpuno novoj ulozi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading