NI BEČKA FILHARMONIJA MU NE BI POMOGLA: Brazilac počistio Lajovića - Dušanu sledi pad na ATP listi!

Autor:

Sport

22.10.2022

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neusph već na startu kvalifikacija.

NI BEČKA FILHARMONIJA MU NE BI POMOGLA: Brazilac počistio Lajovića - Dušanu sledi pad na ATP listi!

Foto: Tanjug/AP

Dušan Lajović nije uspeo dase plasira u završni krug kvalifikacija za učešće na ATP turniru kategorije 500 koji se održava u austrijskoj prestonici.

Bolji od tridesetdvogodišnjeg Srbina bio je brazilski teniser Tijago Monteira, trenutno 61. igrač na listi najboljih tenisera planete, koji je slavio nakon dva odigrana seta 2:0 (6:4, 6:2), a meč je trajao svega sat i 13 minuta.

Očigledno je da Austrija nije srećna za našeg tenisera s obzirom da je Monteira savladao Dušana Lajovića tokom ove godine u četvrtfinalu turnira u Salcburgu.

 

 

Rival Monteiru za plasman u glavni žreb turnira u Austriji biće Nemac Oskar Ote koji je savladao Čeha Jiržija Lehečku sa 6:3, 6:4.

Turnir u Beču igraće se od 24. do 30. oktobra u dvorani, na betonskoj podlozi, a ukupan nagradni fond iznosi 2.489.935 evra.

Dušan Lajović u samom finišu sezone ne pruža partije koje su na nivou renomea igrača koji trenutno zauzima 81. poziciju na ATP listi. Pre mesec dana on je poražen već na startu turnira u Sofiji kada ga je nakon tri odigrana seta savladao Nemac Jan Lenard Štruf rezultatom 1:2 (4:6, 6:3, 6:2).

Usled navedenog neuspeha u kvalifikacijama bečkog turnira, već od ponedeljka 24. oktobra Dušan Lajović će nazadovati na ATP listi, pa će u narednom periodu biti 86. igrač planete.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading