NIŠTA OD POVLAČENJA: Vraća se Novakov veliki rival!

Autor:

Sport

17.10.2022

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je delovalo da je blizu povlačenj zbog učestalih povreda, ipak deluje da ćemo i dalje uživati u njegovim mečevima.

NIŠTA OD POVLAČENJA: Vraća se Novakov veliki rival!

Foto: Tanjug/AP

Dominik Tim i Novak Đoković

Dominik Tim je vrlo blizu povratka na teren. Veliki Đokovićev rival, koji je srpskog tenisera pobedio čak pet puta, uz sedam poraza, vratiće se tenisu već početkom sledeće godine. Tako makar kaže Džez Grin, trener austrijskog tenisera

- Brzo se zaboravilo koliko je Dominik bio dobar. Gledajući ga kako trenira, dobar je i dalje. Pre dve godine mogao je da pobedi Nadal i Đokovića u njihovom najboljem izdanju. On je bio sledeći broj jedan, pre nego što se povredio... Mislim da ćemo uskoro gledati pravog, starog Dominika. Potrebni su mu mečevi, 25 otprilike da bi se vratio na vrhunski nivou. Mislim da je spreman za to - izjavio je Grin u svojoj autorskoj kolumni za "Tennishead".

Foto: Starsport

Austrijanac je svojevremeno bio 3. na ATP listi

Osvajač US Opena muči muku sa povredama zlgloba desne ruke, pa ga već dve godine nismo gledali na visokom nivou. Sve je išlo ka tome da ćemo Tima još vrlo malo gledati u svetskom tenisu, ali Austrijanac planira povratak na velika vrata.

- Dominik je igrao dva finala Rolan Garosa, jedno Australijan opena, osvojio je US open. Svež je i motivisan, igraće još najmanje pet godina. Novak i Rafa sigurno ne žele potpuno spremnog Dominika Tima - napisao je Grin.

Tim je do sada u karijeri osvojio 17 titula, a najveću svakako 2020. godine, kada je posle velikog preokreta savladao Sašu Zvereva za titulu na US Openu. Dva finala na Rolan Garosu je gubio od Nadala, dok je 2020. godine poražen i u finalu Australijan Opena, kada ga je Novak Đoković savladao posle velike borbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading