VEČITA MISTERIJA! Teniski svet u čudu, Novak u centru pažnje: Đoković zna što niko ne zna!

Autor:

Sport

13.10.2022

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser ponovo je u centru pažnje.

VEČITA MISTERIJA! Teniski svet u čudu, Novak u centru pažnje: Đoković zna što niko ne zna!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković

Novak Đoković na maestralan način vratio se takmičarskim mečevima.

On je u samo dve nedelje stigao do dva trofeja pošto je prvo osvojio titulu u Tel Avivu, a zatim je bio najbolji i u Astani.

Na ovaj način Novak je dokazao da je željan tenisa, gladan pobeda i da je rešen da se vrati na vrh, gde sigurno i pripada. Do kraja sezone očekuju ga još Masters u Parizu i Završni turnir, a teniski svet je još jednom ostao u čudu zbog najboljeg srpskog tenisera. 

Specijalizovani portal "Tennis Connected", napisao je tekst pod nazivom:

- Đoković zna što niko ne zna!

U tom tekstu analizira se Novakova pobeda protiv Stefanosa Cicipasa, te se u prvi plan postavlja pitanje - zašto Novak nije forsirao Cicipasov bekhend, jer je na prvi pogled to delovalo kao pravi taktički potez u uslovima koje smo imali u Astani.

- Srbin je počeo da koristi analitiku i statistiku mnogo pre svojih protivnika. On je tri godine dobijao analize od Krega O'Šenesija, a sada koristi tenisku analitiku od firme 'Gotta Tennis' koju su osnovali Gordon Ehling i Bret Hobden - navodi se dalje.

 

 

O Novakovom načinu razmišljanja i inteligenciji govorili su i u primeru Lejver kupa kada je Đoković bio u ulozi trenera najvećim igračima u istoriji. Endija Marija je tokom duela sa Aleksom de Minorom savetovao rekavši mu da njegov protivnik servira "na obe strane, u visokim procentima, na njegov forhend", pa je Marej stigao nadomak pobede, ali nije imao snage da zada konačan udarac mlađem rivalu.

Vratili su se kasnije na analizu meča protiv Cicipasa u ovom tekstu koji možete pročitati OVDE, te su detaljno objasnili kako je Novak došao do trijumfa. I zaista, može se zaključiti - Novak u svetu tenisa zna što niko ne zna!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading