Novak PRINUĐEN da povuče RADIKALAN POTEZ zbog PODMETAČINE Zapada!

Autor:

Sport

02.10.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin vadi kestenje iz vatre.

Novak PRINUĐEN da povuče RADIKALAN POTEZ zbog PODMETAČINE Zapada!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković morao je da uzme učešće na manje popularnim turnirima, poput Tel Aviva i Astane, kako bi sačuvao mesto u "top 20" ATP trke.

Odluke Zapada Srbinu su napravile ogromne probleme, te je propustio veći deo ovogodišnjih turnira, uključujući i dva Grend slema - Australijan Open i US Open. Ipak, Da nevolja bude veća, zbog rata u Ukrajini bodovi sa Vimbldona se ne računaju od strane ATP, pa je Novak prinuđen da povuče neuobičajene poteze.Nole je istrajao u svom uverenju da se ne vakciniše protiv koronavirusa, a pomirio se sa tim da igra gde mu je dozvoljeno.

Plasman na Zevršni masters obezbediće osam najboljih svetskih igrača, ali i osvajač "slema", ukoliko je među 20. Srpski as je svoju 21. titulu iz reda najvećih osvojio na Vimbldonu, ali je trenutno tek na 15. poziciji ATP trke.

Republika

Foto: Printscreen/live-tennis.eu

ATP trka

Novak je tokom 2022. godine sakupio 2.120 bodova, a Kanađanin Denis Šapovalov, trenutno 21. reket sveta, ih ima 1.655. Stoga, Đoković će pokušati da u Izraelu i Kazahstanu "zacementira" svoje učešće na turniru u Torinu, smotri najkvalitetnijih asova planete.

Podsetimo, ranije su vizu za "grad Fijata" overili Španci Karlos Alkaras i Rafael Nadal, Norvežanin Kasper Rud i Grk Stefanos Cicipas.

Đoković će se u finalu turnira u Tel Avivu sastati sa Hrvatom Marinom Čilićem po 21. put u karijeri, a do sada mu je prepustio samo dva trijumfa, uz 18 pobeda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading