OBRADOVIĆ PROREKAO NOVAKOVU SUDBINU: Srbija u transu, Đoković napada 30 GREND SLEMOVA!

Autor:

Sport

09.10.2022

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je trijumfom u Astani protiv Cicipasa stigao do druge vezane titule, nakon što je prošle sedmice slavio u Tel Avivu.

OBRADOVIĆ PROREKAO NOVAKOVU SUDBINU: Srbija u transu, Đoković napada 30 GREND SLEMOVA!

Foto: Starsport

Obradović i Đoković

Povodom Novakovih uspeha, za portal Republika.rs je govorio Bogdan Obradović, nekadašnji trener Novaka Đokovića i  Dejvis kup reprezentacije Srbije, koji je ovom prilikom rekao:

- Mislim da je Đoković igrao fantastično na ova dva turnira, agresivniji je nego ranije, ušao je u formu, takođe, mislim da se dosta bolje kretao. Osvojio je dva vezana turnira, pod pritiskom moranja da bi se kvalifikovao za završni turnir u Torinu, stvarno to ne mogu svi. Pobedio je Cicipasa, Medvedeva posle spektakla, stvarno mu svaka čast. Uspeo je da pobedi zlo, da pobedi sve one koji su mu branili da igra tenis ove godine - započeo je trener koji je sa Srbijom osvojio Dejvis kup 2010. godine.

Novaka do kraja sezone očekuje i Masters u Parizu, pre turnira u Torinu, a Obradović smatra da je Novak ušao u formu koja ga je krasila 2011. godine.

- Sigurno da može da osvoji sve turnire do kraja godine. Sudeći po njegovoj formi, ne bi me čudilo da ponovi uspeh iz 2011. godine, kada je uspeo da veže 41 meč bez poraza. Ako se po jutru dan poznaje, mislim da je na dobrom putu.

Republika

Foto: Starsport

Dejvis kup reprezentacija posle trijumfa nad Francuskom u finalu

Obradović smatra i da Đoković sledeće godine može da napadne povratak na prvo mesto ATP liste.

Teško da će ga nešto zaustaviti. Korona jenjava, oseća se mlado i zdravo, mislim da je nezaustavljiv. Mislim da Novak može da napadne i 30 Grend slemova, što bi bio neverovatan rezultat - ističe Obradović.

Novak će, makar prema prvim navodima, igrati na Australijan Openu, a bivši selektor naše reprezentacije smatra da je Đoković već sada spreman da tamo zaigra.

- Ja mislim da je Novak i sad spreman da zaigra u Australiji. U dobroj je formi, ali će se i za taj turnir sigurno dobro pripremiti, mislim da će se zakon promeniti, a Novakova zabrana ukinuti. On je već sada simbol slobodnog sveta, prava ikona, nije bitno da li je iz Srbije, Gruzije ili Azerbejdžana, on je simbol i legenda i mislim da je na putu da uradi nešto nezaboravno - završio je Bogdan Obradović.

Đoković je vezao dva turnira, a dozvoljeno mu je do kraja godine i da igra u Parizu, kao i u Torinu, pošto je danas izborio vizu za završni turnir u godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading