OVO JE IZNENADILO I NOVAKA! Nova životinjska vrsta otkrivena u Srbiji nazvana po Đokoviću! (FOTO)

Autor:

Sport

07.10.2022

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najboljem srpskom teniseru na ovaj način naučnici su želeli da ukažu čast.

OVO JE IZNENADILO I NOVAKA! Nova životinjska vrsta otkrivena u Srbiji nazvana po Đokoviću! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković vratio se takmičarskim mečevima i briljira, te je posle titule u Tel Avivu nastavio sa sjajnim igrama i u Astani.

Najbolji srpski teniser stigao je do četvrtfinala gde će igrati protiv Rusa Karena Hačanova, a više o tom meču pročitajte OVDE.

I dok Đoković gazi sve pred sobom na terenu, u blizini Ljubovije naučnici su otkrili novu životinjsku vrstu i nazvali je po Novaku!

 

 

Ovu informaciju je na društvenim mrežama otkrio dr Nikola Vesović, jedan od trojice naučnika koji su otkrili novu vrstu insekata i dali joj ime "Duvalius djokovici".

- Novak Đoković - već više od 15 godina taj čovek uveseljava čitavu naciju, čini nas ponosnim i za to vreme je svima postao kao član porodice. On nije samo vrhunski ambasador Srbije u svetu, već najbolji teniser svih vremena i jedan od najdominantnijih atleta ikada - istakao je dr. Vesović u objavi na Instagramu, pa dodao:

- Imam tu čast i zadovoljstvo da upravo sada objavim otkriće nove vrste insekta iz zapadne Srbije koja dosad nije bila poznata nauci. U pitanju je specijalizovani, slepi, podzemni tvrdokrilac (Coleoptera) iz porodice trčuljaka (Carabidae) pronađen u jednoj jami u blizini Ljubovije. Naučni rad o opisu nove vrste je nedavno publikovan u istaknutom časopisu "Annales Zoologici Fennici". Kao znak zahvalnosti i osećaja potrebe da se na neki naš način odužimo Novaku je bio da novu vrstu nazovemo upravo po njemu - Duvalius djokovici. Hvala Novače!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading