KREĆE POHOD NA NOVU TITULU: Evo šta Novaka sve čeka u Kazahstanu!

Autor:

Sport

03.10.2022

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je osvojio titulu u Tel Avivu, pobedom protiv Marina Čilića, ali ga ove nedelje već očekuje novi turnir.

KREĆE POHOD NA NOVU TITULU: Evo šta Novaka sve čeka u Kazahstanu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

U pitanju je turnir u Nur-Sultanu, nekadašnjoj Astani, a Novak je postavljen za četvrtog nosioca. 

Prvo kolo Novaku donosi Kristijana Garina, čileanskog tenisera, sa kojim se do sada sastajao tri puta, i ima sve tri pobede, bez izgubljenog seta. Ukoliko prebrodi prvu prepreku, Đoković već zna rivala u drugom kolu, a to će biti Botik Van de Zandšlup.

U četvrtfinalu je glavni protivnik trebao da bude Janik Siner, ali se on zbog povrede povukao, pa je na njegovo mesto upao Marin Čilić, tako da je repriza finala u Tel Avivu moguća već u najboljih osam u Kazahstanu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak slavi titulu u Tel Avivu

Polufinale Novaku već donosi najbolje svetske tenisere, pošto se kao potencijalni rivali izdvajaju Danil Medvedev i Feliks Ože-Alijasim. Sa Medvedevim, koji je u Nur-Sultanu postavljen za drugog nosioca, Novak nije igrao još od pobede u finalu Mastersa u Parizu krajem prošle godine, a Rus mu je malo pre toga naneo izuzetno bolan poraz u finalu US Opena. Sa druge strane, Kanađanin ga je savladao na Lejver kupu, pre samo osam dana.

Finale je daleko, ali sam pogled na listu nosilaca sve govori. Alkaras je prvi nosilac, a Novak u finalu može još i sa Cicpasom, Hurkačom i Rubljovom, koji u prvom kolu igra protiv Lasla Đerea.

Jasno je da će srpski teniser imati mnogo teži put do titule, ali forma iz Izraela daje nadu da Novak može do druge uzastopne titule, koja bi mu bila četvrta ove sezone, posle Mastersa u Rimu, Vimbldona i već pomenutog Tel Aviva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading