Kraljica Elizabeta je od trojice veličanstvenih, samo njega smatrala teniskim kraljem - ukazala mu je veliku čast!

Autor:

Sport

20.09.2022

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompletna planeta tokom jučerašnjeg dana bila je prikovana za televizijske ekrane.

Kraljica Elizabeta je od trojice veličanstvenih, samo njega smatrala teniskim kraljem - ukazala mu je veliku čast!

Foto: Tanjug/AP

Đoković, Nadal i Federer

Britanska kraljica Elizabeta II juče je uz najveće moguće počasti sahranjena, a u danima nakon njenog upokojenja mnogi se prisećaju detalja iz njenog života.

Tokom sedam decenija provedenih na britanskom prestolu, kraljica Elizabeta je imala i dosta kontakata kada su sportisti u pitanju. S obzirom da se Vimbldon smatra jednim od najznačajnijih svetsskih teniskih turnira, potpuno je jasno da je pratila i ovaj sport.

Nekadašnja druga teniserka sveta Virdžinija Vejd, pobednica Vimbldona za 1977. godinu,  prisetila se jednog prijema kod kraljice nakon vimbldonskog turnira 2010. godine:

– Bila je to veoma mala grupa ljudi koja je bila pozvana na ručak sa njom. Bila su tu tri šampiona Vimbldona, kao i Rodžer Federer i njegova žena. Rodžer je sedeo sa kraljičine desne strane, a ja sa leve. Imali smo veoma duboku i raznovrsnu konverzaciju, ona je znala sve o evoluciji tenisa. Znala je sve o Rodžeru, a mislim da je znala sve i o meni. Svi su je gledali širokih očiju, ali je bilo izvanredno videti koliko je Federer bio “zarobljen” njenim rečima - istakla je Virdžinija Vejd.

 

 

Sedamdesetsedmogodišnja Virdžinija Vejd tokom svoje profesionalne karijere koja je trajala 1968. do 1986. godine osvojila je ukupno deset Grend slem trofeja, po pet u singlu i dublu. Svoj najbolji plasman na WTA listi ostvarila je 3. novembra 1975. godine kada je zauzela poziciju "broj dva".

Sasvim je očekivano bilo da Novak Đoković i Rafael Nadal nisu bili omiljeni kraljičini teniseri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
komandant

20.09.2022 16:10

Ko hebe Elzu broj 2 koja samo može da poljubi ruku Noletu vasionskom šampionu tenisa !