Da li je Iga Švjontek AUTSAJDER na US Openu?

Autor:

Sport

08.09.2022

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek izjavila je posle plasmana u polufinale US opena da se ponovo oseća kao autsajder i da joj to pomaže da pobeđuje, jer više ne očekuje od sebe da lagano dobija protivnice na WTA turu.

Da li je Iga Švjontek AUTSAJDER na US Openu?

Foto: Tanjug/AP

Iga Švjontek

Poljakinja je u četvrtfinalu bila bolja od DŽesike Pegule iz SAD sa 6:3, 7:6 i za plasman u finale grend slema u Njujorku boriće se protiv Beloruskinje Arine Sabalenke u noći između četvrtka i petka (2.30).

Švjontek je tokom sezone uspela da poveže 37 pobeda zaredom, a u Njujork je došla posle ranih eliminacija na mastersima u Torontu i Sinsinatiju, koji se takođe igraju na betonu.

- Iznenađena sam jer posle poraza u Torontu i Sinsijatiju nisam očekivala da igram tako dobro ovde. Međutim, to mi je dosta pomoglo jer opet mogu da budem neka vrsta autsajdera, možda ne potpuno, ali da ne očekujem od sebe da ću da osvojim sve odmah-  izjavila je Švjontek, a prenela Poljska televizija (TVP).

Najbolja teniserka sveta poručila je da igra sve bolje i bolje.

- Prilično sam ponosna na sebe jer igram bolje i bolje u svakom meču. DŽesi je bila težak protivnik. Drugi set je bio neizvesan, borile smo se do poslednjeg poena. Ponosna sam što sam osvojila poslednji - rekla je Švjontek.

Poljakinja u međusobnim duelima protiv rivalke u polufinalu, Arine Sabalenke iz Belorusije, vodi sa 3:1.

U drugom polufinalu US opena u konkurenciji dama sastaće se Francuskinja Karolin Garsija i Ons Žaber iz Tunisa u noći između četvrtka i petka (1.00).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading