SPEKTAKL U NJUJORKU: Alkaras posle ČUDESNOG preokreta do polufinala US Opena!

Autor:

Sport

08.09.2022

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lud meč u Njujorku.

SPEKTAKL U NJUJORKU: Alkaras posle ČUDESNOG preokreta do polufinala US Opena!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u polufinale US Opena.

On je posle ogromnog preokreta i pet setova borbe savladao Janika Sinera rezultatom 3:2 (6:3, 6:7(7), 6:7(0), 7:5, 6:3).

Alkaras će se u borbi za plasman u finale sastati sa domaćim teniserom Frensisom Tijafoom.

 

 

Ovo je bio peti međusobni duel Španca i Italijana, i treći trijumf Alkarasa.

Meč je trajao preko pet sati, tačnije 318 minuta!

Karlos je odigrao veoma dobar prvi set, u kojem je čak tri puta oduzeo servis rivalu, dok je  Sineru samo jednom dopustio da napravi brejk, pa je bez većih problema stigao do 6:3 i vođstva od 1:0.

Italijan je dosta bolje otvorio drugi deo igre, brzo je napravio brejk i poveo sa 2:1. Čuvao je Janik stečenu prednost sve do desetog gema, kada je dozvolio rivalu da mu oduzme servis i izjednači na 5:5.

Pobednik drugog seta odlučivao se u taj-brejku, koji je bio maratonski. Alkaras je pri vođstvu od 6:5 imao četiri set lopte, ali nijednu nije uspeo da iskoristi.

Siner je u taj-brejku poveo sa 5:3 i činilo se da će ubrzo izjednačiti na 1:1. Španac se nije predavao, uspeo je da uzvrati mini-brejk i kasnije propusti jednu set loptu. Siner konačno osvaja 13. gem sa 9:7 i poravnava na 1:1.

 

 

Treći set doneo je ludu borbu dvojice tenisera. Alkaras je dva puta ispuštao prednost brejka, pa se na kraju ponovo otišlo u taj-brejk. Ovog puta drame nije bilo u 13. gemu, Italijan je osvojio svih sedam poena i autoritativno poveo sa 2:1.

Siner je dobar momenutm preneo i u četvrti set, pa je odmah na startu stigao do brejka. Uspeo je Alkaras da uzvrati i izjednači na 3:3. Već u narednom gemu Italijan pravi novi brejk i stiže nadomak pobede.

Vodio je Siner sa 5:4 i servirao za plasman u polufinale. Stigao je do meč lopte, ali nije uspeo da je iskoristi, pa je Alkaras nekako uspeo da se iščupa i izjednači na 5:5. Glatko je osvojio Španac i naredna dva gema, izgubivši samo jedan poen, pa je izjednačio na 2:2.

Siner je bolji bio i na početku petog seta, ponovo je prvi stigao do brejka i poveo sa 3:2. Ipak, to je bilo sve od Italijana, Alkaras je osvojio četiri gema u nizu i prošao u polufinale.

Alkaras je tako ostao sa dobrim šansama da posle US Opena po prvi put u karijeri postane prvi tensier sveta, dok će Siner dugo žaliti za propuštenim prilikama u ovom meču.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading