LONČAR I KEŠELJ PRIZIVAJU BALKANSKI DERBI NA EUROBASKETU: Nastavimo tradiciju, ZGAZIMO Hrvate!

Autor: M.S.

Sport

08.09.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije poslednji meč u D grupi odigraće večeras (21.00, RTS 1) protiv Poljske. Izabranici Svetislava Pešića već su obezbedili prolaz u osminu finala Eurobasketa, ostaje samo da se vidi s koje pozicije će nastaviti takmičenje.

LONČAR I KEŠELJ PRIZIVAJU BALKANSKI DERBI NA EUROBASKETU: Nastavimo tradiciju, ZGAZIMO Hrvate!

Foto: Starsport

Vasilije Micić, Marko Jagodić-Kuridža i Nikola Jokić

Ukoliko "orlovi" zabeleže i petu pobedu na takmičenju, onda će sačuvati prvo mesto u grupi i u borbi za četvrtfinale sastaće se s četvrtoplasiranom ekipom iz C grupe. Trenutno, kako stoje stvari, to može da bude Italija, Ukrajina ili Hrvatska.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije

Duel između Hrvatske i Ukrajine, koji se igra danas (14.15), najverovatnije će odlučiti na koga će ići “orlovi” u nastavku. Ukoliko Hrvatska savlada Ukrajinu, a Italija izgubi od Britanije, “azuri“ će ići na nas. Ista situacija će biti i ako Hrvatska savlada Ukrajinu s manje od 18 poena, a Italija dobije Britaniju. Ukoliko “kockasti” zabeleže više od 18 poena, onda će Ukrajinci ići na megdan Srbiji. U slučaju poraza Hrvata, onda ćemo gledati balkanski derbi.

BOLJI SMO TIM

Bivši reprezentativac Srbije Nikola Lončar, koji u svojoj kolekciji ima zlato s Evropskog prvenstva 1997. i bronzu 1999, veruje da “kockasti” ne bi imali šanse protiv “orlova”.

- Hrvati nas nikada nisu dobili na zvaničnom takmičenju. Ne verujem ni da će sad, tako da je s te strane tradicija na našoj strani. Mi imamo mnogo bolji tim, kvalitetnije igrače i boljeg trenera. Tako da nemamo nikakvih problema da se sastanemo s njima- objasnio je Lončar u razgovoru za naš list.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Lončar

- Poslednje zlato na šampionatu Evrope naš tim je osvojio 2001. i to upravo pod vođstvom Svetislava Pešića. Lončar veruje da legendarni Kari može posle 21 godine da ponovi isti rezultat.

- Gledajući sad kako igramo, siguran sam da mi osvajamo zlato. Naravno, pričam ovo navijački, ne znači da će tako biti. Ali sve van najsjajnijeg odličja bi bio neuspeh. Ne mislim to samo ja, već i mnogi košarkaški stručnjaci- rekao je Lončar.

NASTAVITI U ISTOM RITMU

Lončarevo mišljenje deli i nekadašnji košarkaš Marko Kešelj. On bi voleo da naši momci u nastavku takmičenja idu na Hrvatsku.

Republika

Foto: Starsport

Marko Kešelj

- Hrvati nam tradicionalno dobro leže. Zasad smo bili uspešni protiv njih, a nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Igramo dobro, ali videćemo koliko ćemo biti uspešni. Ne želim ništa da nagađam- zaključio je Kešelj.

KALKULACIJE ZA RIVALE SRBIJE

-  Hrvatska ide na Srbiju

Ako izgubi od Ukrajine

- Italija ide na Srbiju

Ako Hrvatska savlada Ukrajinu, a Italija izgubi od Velike Britanije

Ako Hrvatska savlada Ukrajinu s manje od 18 poena razlike, a Italija dobije Veliku Britaniju

- Ukrajina ide na Srbiju

Ako Hrvatska savlada Ukrajinu s više od 18 poena, a Italija dobije Veliku Britaniju

* ako Srbija bude prva u D grupi

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading