HRVATIMA DRHTE GAĆE OD MOĆNIH "ORLOVA": Komšije bi da nas izbegnu u osmini finala Eurobasketa!

Autor:

Sport

07.09.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni stručnjaci kristalno jasni.

HRVATIMA DRHTE GAĆE OD MOĆNIH "ORLOVA": Komšije bi da nas izbegnu u osmini finala Eurobasketa!

Foto: Starsport

Vasilije Micić, Marko Jagodić-Kuridža i Nikola Jokić

Hrvatima se ledi krv u žilama pri pomisli da bi već u osmini finala Evropskog prvenstva mogli da se sretnu sa Srbijom, koja im zbog partija u Pragu deluje kao kaznena ekspedicija. "Orlovi" su sinoć igrali protiv Izraela i sutra ih čeka duel s Poljskom (21.00), posle kojeg će, izgledno, završiti na prvom mestu D grupe, dok su "kockasti" takođe sinoć igrali sudbonosni duel s Italijom. Poraz i lošiji međusobni skor gotovo izvesno stavili bi ih na četvrto mesto C grupe i nama na put, što tamošnja javnost već doživljava kao tragediju.

NEUHVATLJIVI "ORLOVI"

- Srbija se zasad čini neuhvatljivom. U slučaju da osvoje grupu, a Hrvatska prođe dalje tek kao četvrta, veliki derbi mogli bismo da gledamo već u osmini finala - pisao je portal Indeks.

Još konkretniji bio je proslavljeni Neven Spahija, koji je četu Svetislava Pešića gledao uživo u Pragu.

- Srbija igra impresivno, dosta sam je gledao još od početka priprema. Znali smo da je ekipa talentovana, ali ova igra je nešto iznad. Od tandema Jokić-Micić ne može da se poželi bolje. Oni su top svetska klasa. Svaka čast. Nivo košarke koji u ovom trenutku igraju Srbija i Hrvatska ne idu u istu rečenicu. Srbija je potencijalni osvajač medalje, uz Grčku, Sloveniju i Francusku. Što se Hrvatske tiče, verujem da će se dizati kroz turnir, mada nije naivna - rekao je Spahija.

Republika

Foto: Starsport

Neven Spahija

TEMELJ KOŠARKE

Jednako u hvalospevima o "orlovima" govorio je i legendarni hrvatski košarkaš i trener Aco Petrović.

- S kojom lakoćom igra Srbija! Užitak za gledanje, kada su dodavanja temelj košarkaške igre - napisao je Petrović na Tviteru i tako se nadovezao na svoje nedavne prognoze za pobednika Eurobasketa:

- Prema mom mišljenju, postoje tri favorita koja bi trebalo da odu do kraja. To su Slovenija, Srbija i Nemačka. Ne tim redom, ali svaka od njih može da postane evropski prvak. O Srbiji ne treba trošiti previše reči. Pokriveni su na svim pozicijama i imaju Jokića i Micića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading