SJAJAN USPEH SRPSKOG TENISERA: Đere eliminisao još jednog favorita i plasirao se u osminu finala!

Autor:

Sport

24.08.2022

05:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko ostvarenje srpskog tenisera.

SJAJAN USPEH SRPSKOG TENISERA: Đere eliminisao još jednog favorita i plasirao se u osminu finala!

Foto: Tanjug/AP

Laslo Đere još jednom je oduševio ljubitelje tenisa u Srbiji. Nakon eliminacija belgijskog tenisera Davida Gofana, Srbin je ponovo u meču u kojem je morao da odigra tri seta eliminisao još jednog favorita turnira u Vinston-Salemu.

Ovoga puta dvadesetsedmogodišnji srpski teniser bio je bolji od Portugalca Žoaa Souze 2:1 (4:6, 6:3, 7:6).

Velika drama viđena je na terenu, a pobednik meča odlučen je nakon tri sata igre i to u taj-brejku.

Međutim, nije sve tako dobro počelo kada je Laslo Đere u pitanju. Portugalac koji je za tačno 30 mesta bolje plasiran na ATP listi furiozno je ušao u meč i već u prvom gemu stigao do brejka. Srpski teniser je već u narednom ostvario isti učinak, a kada je u šestom gemu prvom seta stigao do drugog brejka, činilo se da Portugalcu nema pomoći. Ipak, Souza pravi veliki preokret, osvaja četiri uzastopna gema i stiže do prvog seta.

 

 

U drugom setu nije bilo mnogo uzbuđenja. Viđen je samo jedan brejk u četvrtom gemu, ali upravo je to bilo dovoljno Đereu da stigne do izjednačenja u setovima, a zatim je usledila drama...

U trećem setu brejka nije bilo. Svaki teniser je uspevao da odbrani svoj servis, tako da je o pobedniku odlučivao taj-brejk u kojem je vladala velika neizvesnost. Ipak, Laslo Đere je bio spretniji i sretniji u odlučujućim trenucima i stigao do trijumfa.

U osmini finala turnira u Vinston-Salemu Laslo Đere će se sastati sa 116. igračem na planeti, Australijancem Džejsonom Kublerom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading