NOVAK OVAJ REKORD NIKADA NEĆE DOSTIĆI: Agasi mu sada gleda u leđa, ali Rodžer i Rafa će za Đokovića ostati nedodirljivi!

Autor:

Sport

23.08.2022

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavni Andre Agasi sada gleda u leđa svom nekadašnjem pulenu.

NOVAK OVAJ REKORD NIKADA NEĆE DOSTIĆI: Agasi mu sada gleda u leđa, ali Rodžer i Rafa će za Đokovića ostati nedodirljivi!

Foto: Ap photo/Ilustracija

Prema najnovijoj ATP listi najboljih tenisera sveta, Novak Đoković i dalje zauzima šestu poziciju i upravo ovaj podatak dovodi do zanimljive igre brojkama.

Naime, nedelja koja je tek započela jeste ukupno 748 nedelja u karijeri srpske teniske ikone u kojoj se on nalazi na listi najboljih deset tenisera planete. Ovim ostvarenjem Novak Đoković je pretekao svog nekadašnjeg trenera Andrea Agasija koji je svoje mesto u TOP 10 igrača sveta zauzimao jednu nedelju manje.

Potpuno je jasno da ovaj podatak predstavlja izuzetno ostvarenje, ali ipak daleko je od vodećeg dvojca belog sporta.

Sasvim očekivano, najbolji po osnovu ovih statističkih parametara su Rafael Nadal i Rodžer Federer. Španac je do sada svoje ime na listi TOP 10 tenisera uspevao da održi 883 nedelje, dok je apsolutni rekorder švajcarski legendarni teniser koji je punih 18 i po godina bio član najboljih deset, odnosno čitavih 958 nedelja.

Foto: Tanjug/AP

Teško će Novak Đoković nadvisiti ostvarenje Rodžera Federera

 

U ovom momentu da bi Novak Đoković sustigao Rodžera Federera biće mi potrebno nešto više od četiri godine. Koliko je ostvarivo da se najbolji srpski teniser i navedeni period nađe među deset najboljih tenisera sveta, ostaje nam da vidimo.

Novak je ipak oborio mnoge rekorde tokom dosadašnje karijere...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading