TROICKI BACIO NACIJU U TRANS: Srbija ide po SALATARU!

Autor:

Sport

16.08.2022

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakve reči selektora.

TROICKI BACIO NACIJU U TRANS: Srbija ide po SALATARU!

Foto: Tanjug/AP

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki izjavio je danas da je cilj njegove selekcije titula i osvajanje "salatare" u novembru.

Troicki je juče saopštio širi spisak tenisera na koje računa za grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe posle kog će biti poznati četvrtfinalisti i putnici u Malagu.

Na spisku selektora Srbije nalaze se Novak Ðoković, Miomir Kecmanovih Filip Krajinović, Laslo Ðere i Dušan Lajović, a teniseri Srbije takmičiće se u B grupi protiv domaćina Španije (14. septembar), Južne Koreje (15. septembar) i Kanade (17. septembar).

- Kao i uvek, naša ambicija je samo jedna, salatara i trijumf Srbije - izjavio je Troicki, a preneo Teniski savez Srbije.

Selektor je analizirao sve rivale u grupi.

- Španija je verovatno trenutno najjača Dejvis kup selekcija na svetu. Imaju mnoštvo vrhunskih igrača koji su top klasa. Tim koji je imenovan i njihov renking govori sve, ali Dejvis kup je Dejvis kup, u njemu nema ništa zagarantovano, svaki poen se mora odraditi i zaraditi. Nismo očekivali Nadala, on će se možda priključiti njihovom timu u Malagi u novembru, ali sve ostale sa spiska jesmo - izjavio je Troicki.

Republika

Foto: Starsport

Dejvis kup reprezentacija Srbije sa salatarom


Južna Koreja je na papiru najslabija selekcija B grupe, ali Troicki poziva na oprez.

- Naš drugi protivnik u grupnoj fazi takmičenja je Južna Koreja koja ima jednog izuzetnog igrača Kvona. Ostatak korejskog tima su igrači generacije Kvonove, ali nisu ostvarili veće iskorake na ATP sceni, što ne znači da su lak plen.

Poslednji rival u Valensiji biće Kanada na čijem spisku nema dvojice najboljih tenisera te zemlje Feliksa Ože-Alijasima i Denisa Šapovalova.

- Da, Kanađani su od kako je bio žreb najavljivali da u Španiju stižu bez Ožea i Šapovalova. Ima još vremena do mečeva, još prilike da se ovaj sastav izmeni, tako da sve dok ne bude crno na belo da je ovo tim sa kojim izlaze na terenu u Valensiji, ne mogu ništa reći. Ali, ako ostane ovako, meč će kao i svaki drugi biti zahtevan, ali meč u kome verujemo da smo apsolutni favoriti - zaključio je Troicki.

Selekcija Srbije 2010. godine osvojila je Dejvis kup, a ključnu pobedu nad Francuskom doneo je upravo Viktor Troicki savladavši tada Mišela Ljodru sa 6:2, 6:2, 6:3.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading