GROBARI SE OVOME NADAJU: Filipović najavio bolje dane za VK Partizan!

Autor:

Sport

16.08.2022

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa velikim ambicijama u novu sezonu.

GROBARI SE OVOME NADAJU: Filipović najavio bolje dane za VK Partizan!

Foto: Tanjug/AP

Pre dve godine kada smo došli u klub postavili smo sistem i prioritet stavili na rad sa mlađim kategorijama. Prošle sezone osvojili smo skoro sve što je moglo, a prvi tim napravio je pomak sa šestog na četvrto mesto, izjavio je danas predsednik Vaterpolo kluba Partizan Jovan Lazarević.

- Da li je četvrto mesto zadovoljavajuće za Partizan? Očekujemo svakako bolje rezultate u narednom periodu, ali uspeh ne dolazi preko noći. U poslednjih 10 godina otišlo nam je 160 igrača. Želja nam je da novi tim ostane bar dve sezone zajedno - rekao je Lazarević na konferenciji za medije i zahvalio se na podršci opštini Voždovac i Gradu Beogradu.

Direktor kluba Nikola Kuljaca istakao je da je tim za narednu sezonu praktično već formiran.

- Nismo uspeli da zadržimo neke igrače, ali radimo na pojačanjima i narednih dana će javnost biti blagovremeno obaveštena. Ono što je sigurno jeste da ćemo igrati LEN kup, regionalnu ligu, domaće prvenstvo i Kup - rekao je Kuljača.

Član upravnog odbora zadužen za sportska pitanja Filip Filipović objavio je da je klub angažovao poznatog trenera Dejana Jovovića, koji će biti koordinator svih selekcija.

- Rad u mlađim kategorijama ostaje primarni cilj, trenutno imamo 280 registrovanih vaterpolista, a od septembra će ih biti i više. Ovim mladim momcima koji su u mlađim kategorijama osvojili gotovo sve želim da čestitam i znam da je to samo usputna stanica na putu odrastanja. Hvala i roditeljima na strpljenju - rekao je Filipović.

Klub će u narednom periodu dodatno ulagati u psiho-fizički razvoj dece kroz neophodne edukacije, a prvi put kod nas rad svakog igrača biće praćen u elektronskom formatu, dodao je zvanično najbolji vaterpolista sveta.

- Prva ekipa je mlada, ali verujemo u njih i imamo velike planove. Želim da podsetim one koji ne znaju da smo pre 20 godina imali još težu situaciju, napustio nas je ceo tim, ostala su samo deca, među kojom sam bio i ja sa trenerom Dejanom Udovičićem. Uspeli smo da dođemo do titule, Fajnal-fora, a u tom timu su bili sva "šestorica veličanstvenih" reprezentativaca koji se sada opraštaju. Partizan je poseban tim u svetu vaterpola, a poruka mladima je da ako imaju ciljeve prepreke ne postoje i da samo oni koji nisu probali nisu uspeli - poručio je Filipović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Nn

18.08.2022 08:16

E nas VELICANSTVENI Fico..Kada bi znao sta uprava na celu sa Kuljacom radi..Nebi tako olako davao izjave.. Uljuci se direktno u klub i njihove rabote,pq ces videti pravu situaciju. A ona je sve samo ne sportska