POJEDE IH ZAVIST: Zagrebački profesor na sve načine pokušava da objasni kako je Nole Hrvat - u planu im je izglasavanje suludog zakona!

Autor:

Sport

11.08.2022

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da nije žalostno, verovatno bi bilo smešno.

POJEDE IH ZAVIST: Zagrebački profesor na sve načine pokušava da objasni kako je Nole Hrvat - u planu im je izglasavanje suludog zakona!

Foto: Tanjug/AP

Ludilo iz komšiluka se nastavlja. Hrvatski portali na sve načine pokušavaju da objasne, a samo oni verovatno znaju kome je takvo objašnjenje uopšte potrebno, da je najbolji srpski teniser Novak Đoković, ni manje ni više, nego Hrvat.

Po okončanju Vimbldona 2019. godine na kojem je Novak Đoković trijumfovao u finalu nad Rodžerom Federerom, na jednom od hrvatskh portala pojavio se zanimljiv komentar finalnog susreta:

- Novak Đoković nije na tribinama imao veliku podršku navijača, svi su navijali za Federera, no uz Đokovića su bili njemu oni najvažniji navijači - porodica. Otac Srđan burno je proslavio svaki sinov poen, a majka Dijana nije mogla da gleda od nervoze završne trenutke meča. Đokovićev otac je Crnogorac, a majka Hrvatica iz Vinkovaca - istakli su hrvatski "objektivni novinari".

Foto: Starsport

Porodica Đoković

 

Da ludost ne ide sama, pokazao je i izvesni Ranko Matasović, inače profesor na Odseku za lingvistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta:

- Novak je staro hrvatsko ime, a Đokovićevi deda i baba su iz Vinkovaca - istakao je Matasović za "večernji.hr" uz predlog da Hrvatska donese "zakon o sportskom nasleđu" čime bi, smatraju oni, imali puno pravo da prisvoje Novaka Đokovića.

Čekamo da vidimo šta je sledeće...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
SIN LOVCA NA MEDVEDE

11.08.2022 12:16

Ranko je staro Hrvatsko ime!.

Vladimir

11.08.2022 13:50

Moj pradeda sezvao Novak i pouzdano znam da nije bio hrvat,nego Srbin. Krstio se sa tri prsta,kao ja sada i zauvek,i slavio kao ja sada i zauvek svoju krsnu slavu. Ovi u Vašem tekstu pomenuti ljudi sa dijagnozom,su takođe pripadnici,ali i otpadnici od srpskog naroda. To ih boli i ne mogu sa tim da se pomire,a u ludilo tonu sve dublje!

Tole

11.08.2022 14:50

Posto su Djokovicevi deda i baba ziveli neki period u Gockoj ul na Labudovom brdu prica je bila da su slovenci. _ebiga haso kosu bili kad kad je danas vazno biti ustaša ako si imalo poznat. Svi uspešni trebaju biti MILE BUDAK.