NOVAK RUŠI AMERIČKI SISTEM!? Đoković uzdrmao Belu kuću: Bajden pod pritiskom da donese RADIKALNU odluku!

Autor:

Sport

27.07.2022

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se saga oko ulaska Srbina na teritoriju Amerike.

NOVAK RUŠI AMERIČKI SISTEM!? Đoković uzdrmao Belu kuću: Bajden pod pritiskom da donese RADIKALNU odluku!

Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Novak Đoković, uz ilustraciju američkog predsednika Džoa Bajdena

Kompanija "Sports Managment" pokrenula je inicijativu da se srpskom teniseru Novaku Đokoviću omogući ulazak u SAD, iako nije vakcinisan protiv koronavirusa, a sada im je stigao odgovor iz Bele kuće, navodi "Blic".

Naime, cela srpska dijaspora se uključila u Noletov slučaj, a predsednik Džo Bajden nalazi se pod velikim pritiskom. Od njega se zahteva da iskoristi Predsedničku proklamaciju 10294, koja ostavlja rostor da se Covid protokoli ne ispoštuju do kraja, ukoliko je reč o zaštiti američkog "specijalnog interesa".

Najvažniji razgovor i kosultacije nastavljamo sa republikanskom Kongresmenkom Klaudijom Teni i njenim timom, koja se jako zauzela da kontaktira Predsednika Bajdena i predloži eventualnu proceduru u Kongresu. U tome pomaže i član naše SAVA organizacije, advokat Borko Komnenović, nadgledajući moguće pravne parametre. U kontaktu smo i sa kongresmenom Frankom Mrvanom, demokratskim članom srpskog kokusa u čijem distriktu je veliki broj srpsko-američkih glasača, uključujući i sam srpski Radio Čikago. Bilo bi značajno imati saglasnost iz obe partije po ovom pitanju - kaže dr. Olga Ravasi. 

Inače, vlasnik pomenute kompanije Nebojša Jovanović potpisnik je inicijative, a "Sprots Managment" se bavi promocijom "belog sporta" u dijaspori.

Novaku vreme curi, US Open počinje za nekoliko nedelja, pa će američka administracija morati da hitno preseče i reši slučaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading